Ігор Самойлов: «Ми започаткували конкурс бізнес-планів для реалізації найцікавіших та соціально орієнтованих проектів»

Київська обласна державна адміністрація оголосила проведення конкурсу кращих бізнес-планів та стартапів регіону. До участі у ньому допускаються проекти трьох категорій (бізнес, соціальна та творча), які можуть покращити економічний стан області, позитивно вплинути на окремі його напрямки і мають соціальну значимість.
Даний конкурс має на меті вивчити потенціал бізнес-ідей на Київщині і допомогти реалізувати найбільш ефективні, цікаві та суспільно корисні з них. Керівник Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської ОДА Ігор Самойлов розповів, що кращі з кращих відібраних стартапів отримають шанс на практичне втілення і в перспективі зможуть стати рентабельним проектом.

«Ми ініціювали конкурс бізнес-планів з ціллю вивчити ринок інноваційних ідей області та дати поштовх для їх реалізації. Чимало достойних бізнес-проектів роками «відлежуються» на папері, оскільки їх автори не мають доступу до потрібного фінансового ресурсу, не заручилися підтримкою органів держуправління і не володіють практичним досвідом утілення бізнес-планів. Тому ми започаткували конкурс, в ході якого будуть реалізовані інноваційні, найцікавіші та соціально значущі проекти», - уточнив Ігор Самойлов.

У конкурсі можуть узяти участь стартапи трьох категорій – бізнес, соціальна та творча. У бізнес-групі розглядатимуться проекти щодо удосконалення якогось із напрямків економічної діяльності, які орієнтовані на систематичне отримання прибутку від виробництва та/або продажу товарів, послуг. Тут змагатимуться як ідеї щодо створення нової справи, так і ті, що спрямовані на бізнес, що вже функціонує. Подавати свої заявки можуть як підприємці, які вже запустили власний стартап і бажають його розширити, так і новачки, які мають лише бізнес-план.

У соціальній категорії розглядатимуться ідеї щодо новаторської діяльності, насамперед спрямованої на вирішення або пом'якшення соціальних проблем на умовах самоокупності та стійкості. Для соціального стартапу не є обов’язковою матеріальна вигода, однак він не може бути реалізованим на разовій основі. Це має бути довготривалий суспільно корисний проект на кшталт організації людей задля допомоги іншим людям/тваринам/екології, задля вирішення проблем суспільства, міст, селищ.

До категорії творчих проектів належать ідеї, що стосуються розвитку культури, живопису, інтелектуально-духовного потенціалу. Мова, до прикладу, про видання книжок, відкриття картинних галерей, театрів, творчих просторів, курсів, створення музичних і театральних творів, творчих гуртів тощо. Кожен проект з цієї категорії повинен містити творчу складову.

Коментуючи ключові вимоги до стартапів, Ігор Самойлов наголосив, що вони повинні вирішувати конкретні проблеми області, відповідати на актуальний суспільний запит і бути водночас інноваційними та реалістичними. А кожен учасник конкурсу може розміщувати необмежену кількість ідей у зазначених категоріях. Також немає обмежень щодо вартості проектів та розміру їх стартового капіталу.

«Кращі з кращих стартапів обиратиме конкурсна комісія у складі представників громадських організацій, Ради підприємців та незалежних фахівців. Також ми спілкуємося із експертами ЄС і представниками різних вітчизняних міністерств (Мінрегіону, Мінекономрозвитку, МЗС), які теж можуть взяти участь в оцінюванні. Під відібрані проекти шукатимемо інвестора і фінансовий ресурс, зокрема звернемося до європейських та американських донорів, представництв світових грантових фондів. Не виключаємо залучення і вітчизняних інвесторів, адже кошти для дійсно цікавих проектів є і на внутрішньому ринку. Зі свого боку ми забезпечимо підтримку для розробників проекту на усіх можливих рівнях у рамках наших повноважень», - запевнив керівник Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської ОДА.

Подати свою ідею можна на електронну пошту Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації ekon_koda@ukr.netобов’язково з поміткою STARTUP.

Телефон для довідок 286-81-23, 286-81-55

Заявки приймаються до 01 березня 2016 року. До участі у конкурсі приймаються як готові бізнес-проекти так і ідеї.
Як правильно заповнити анкету - http://goo.gl/forms/vFVHLwg4EU

Прес-служба Київської облдержадміністрації

 



Опубліковано: 02 лютого 2016 року
Поділитися