Головним завданням є оперативні, чіткі дії всіх відповідальних для збереження життя і здоров’я людей

20 квітня в Білій Церкві відбулося штабне тренування на тему: «Дії органів управління, спеціалізованих служб цивільного захисту, військового командування і керівництва суб’єктів господарювання міста у разі  виникнення надзвичайної ситуації внаслідок диверсії на складах з боєприпасами військової частини А2167».

 

У ході заходу керівник цивільного захисту міста, міський голова Геннадій Дикий наголосив, що на жаль, тренування залишаються актуальними, оскільки через військові дії на сході нашої держави можливі випадки виникнення різних надзвичайних ситуацій.

 

«В межах території Білої Церкви є склади з боєприпасами військової частини А2167  і  нам ніхто не може гарантувати, що у нас не може виникнути таких ситуацій. Тому, враховуючі нинішню ситуацію в Україні, ми мусимо бути готовими до таких подій,-  зазначив  міський голова. - Завданням усіх учасників тренування є усвідомлення кожним обсягу зони своєї відповідальності та порядку дій в умовах виникнення надзвичайної ситуації та вжиття максимуму зусиль для зменшення негативної дії надзвичайної ситуації й надання допомоги постраждалому населенню. Головним завданням є оперативні, чіткі дії всіх відповідальних для збереження життя і здоров’я людей».

 

Провів штабне тренування заступник міського голови, голова комісії виконавчого комітету міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Валерій Гнатюк.

 

В ході штабного тренування був розглянутий план дій керівництва підприємств, установ, організацій усіх форм власності при змодельованій надзвичайній ситуації. Відпрацьовано механізм роботи всіх ланок цивільного захисту міста. Присутні детально обговорили першочергові аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи, спрямовані на збереження життя і здоров’я людей та ін. Особливу увагу було приділено на дії органів управління і сил цивільного захисту міста при проведенні евакуаційних заходів та розміщення евакуйованого населення у місцях безпечного розміщення і його всебічного забезпечення та ін.

 

В заході  взяли заступник міського голови, голова комісії виконавчого комітету міської ради з питань евакуації Олександр Поляруш,  керівники міських підприємств, установ, організацій.

Головним завданням є оперативні, чіткі дії всіх відповідальних для збереження життя і здоров’я людей


Опубліковано: 20 квітня 2018 року
Поділитися