Гарантом незалежності України є українська армія – Президент у Маріїнському палаці привітав захисників Вітчизни

Президент України звернувся до військовослужбовців та ветеранів антитерористичної операції під час нагородження до Дня захисника України, яке в урочистій атмосфері відбулося в Маріїнському палаці.



«Княжий дружинник, запорозький козак, cічовий стрілець та воїн Української народної республіки, вояк Української Повстанської Армії та солдат Другої світової, бійці Збройних Сил України, Національної гвардії, інших військових формувань – покоління за поколінням вони звитяжно боронили Батьківщину. Залізом, власним потом та кров’ю робили внесок у справу незалежності нашої держави. Це об їхні мужність та незламність раз за разом розбивалися наші вороги», - сказав Президент. Він наголосив, що тепер в авангарді боротьби Українського народу за незалежність стоять воїни Збройних Сил України та інших військових формувань.

 

Глава держави зазначив, що понад триста тисяч осіб пройшли горнило війни та заслужено – як безпосередні учасники бойових дій - оборони України від російської агресії – отримали статус учасника бойових дій. Понад 16 700 військовослужбовців удостоєні державних нагород. На жаль, 2700 з них – посмертно. Звання "Герой України" присвоєно 45 лицарям, із яких 27 – посмертно.

 

«Найвища честь для мене від імені Українського народу - висловити слова щирої вдячності усім військовослужбовцям за героїзм і мужність, самопожертву і звитягу, патріотизм і вірність присязі», - сказав Порошенко.

 

Президент підкреслив, що сьогодні, напередодні Дня захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та 75-річчя Української Повстанської Армії, держава надає знаки особливої уваги тим, хто за покликом серця, без жодних сумнівів та вагань став на захист своєї Вітчизни.

 

«У цей день ми схиляємо голови перед нашими бойовими побратимами, які віддали життя за мирне майбутнє України. Світла пам'ять про героїв навічно залишиться в наших серцях», - сказав Петро Порошенко.



Присутні вшанували пам'ять героїв усіх поколінь хвилиною мовчання.

 

«Вам випала доля у цей складний для нашої держави час служити у сучасному українському війську. Це справді нова і справжня народна армія, бо вона створена народом. У її становленні брали участь усі - від солдата та волонтера до міністра оборони, від мічмана, прапорщика до Верховного Головнокомандувача», - сказав Президент.

 

Він підкреслив, що свято Дня захисника України стало почесним і набуло популярності серед українців: «Подивіться як швидко увійшло в наше життя 14 жовтня. Вітають сьогодні не лише тому, що чоловіки, а тому, що він чи вона є захисниками Вітчизни». Президент також підкреслив, що це свято стало одним з найбільш почесних в країні.



Глава держави привітав усіх із святом і побажав з гідністю нести славетні бойові традиції наших пращурів. «Вони залишили нам у спадок найкращу у світі країну. А ми, перед тим як передати її дітям та онукам, зробимо ще ліпшою», - підсумував Петро Порошенко.


Опубліковано: 15 жовтня 2017 року
Поділитися