Гідність має бути першою з чеснот українця

21 листопада в м. Біла Церква  відбувся захід з нагоди Дня Гідності та Свободи.

Відповідно до Указу Президента України від 13 листопада 2014 року № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору» установлено День Гідності та Свободи, який відзначається щорічно 21 листопада.

В ході заходу перед присутніми виступив міський голова Геннадій Дикий, який почав свій виступ рядками Державного Гімну України: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу…..» та зауважив, що: «Для людини не має нічого більш ціннішого ніж свобода. Всі вільні національності та народи є самодостатніми і заможними. В умовах диктатури людина не може реалізувати себе як особистість.

В листопаді 2013 року молоді люди вийшли на Майдан Незалежності, бо були обурені рішенням Уряду України щодо напрямку руху держави по зупиненню підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Майдан перетворився на Єврореволюцію – боротьбу за людську та національну гідність громадян України. Шукаючи Європу, ми знайшли Україну.  Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулася у нас самих, у нашій свідомості.

Наслідки тих подій відбиваються і в сьогоденні. Наші сини, брати і чоловіки воюють на Сході України за незалежність і гідність нашого народу та кращого життя в державі», - сказав міський голова.

Геннадій Дикий відмітив, що громадськість Білої Церкви, волонтери є небайдужими та активними. Вони допомагають українській армії задля волі, свободи та кращого життя українського народу.

Міський голова зауважив, що українці повинні пам`ятати всіх героїв, які віддали життя за незалежність нашої держави та відстоювати і надалі свободу,  волю та гідність України.

Також, зі словами великої шани щодо патріотизму та мудрості героїв України,  які боронили свободу та гідність української держави виступили благочинний Української православної церкви Київського патріархату, настоятель парафії Покрова Божої Матері священник Микола Гопайнич та голова Білоцерківського міськрайонного товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, волонтер Костянтин Климчук.

В ході заходу звучали авторські вірші вихованців центру творчості дітей та юнацтва «Соняшник», в яких юні білоцерківці підняли тему вагомості цієї події в подальшому розвитку України.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих та поклали квіти до стели з портретами Героїв Небесної Сотні.

В заході взяли участь заступники міського голови, керівники структурних підрозділів міської ради, учні загальноосвітніх шкіл міста,  громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 21 листопада 2016 року
Поділитися