Функціонування «мобільного соціального офісу»

Президент України В.Ф.Янукович на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України, яке відбулося в  березні 2012р. визначив чотири основні напрямки діяльності Уряду в сфері соціальних реформ, назвавши їх новими соціальними ініціативами.

Одним з важливих напрямків була визначена глибока модернізація сфери соціального забезпечення через перехід від безсистемних виплат до адресної допомоги та соціальних послуг, які відповідають потребам конкретної людини та сім’ї.

Саме для своєчасного виявлення та вивчення проблем таких громадян та сімей Білої Церкви, а також з метою подальшого надання адресної допомоги від держави білоцерківцям, 26 червня 2012р. Білоцерківським виконавчим комітетом міської ради було прийнято рішення про створення та роботу «мобільного соціального офісу» в місті Біла Церква. В його роботі беруть участь представники соціальних служб міста, управління Пенсійного фонду України в м.Біла Церква та служби у справах дітей міської ради.

За час функціонування «мобільного соціального офісу» в місті Біла Церква  було проведено 32 виїзних засідання в різних мікрорайонах міста, надано консультацій близько 160 громадянам, що зверталися зі своїми проблемними питаннями. Провівши аналіз цих звернень, можна зробити певні висновки щодо актуальних питань, з якими найчастіше зверталися білоцерківці. Ними були і залишаються питання призначення та перерахунків пенсій та надання державних, соціальних допомог і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та ін.

«Мобільний соціальний офіс» в місті Біла Церква  буде і надалі продовжувати свою роботу відповідно до затверджених графіків та надавати допомогу у вирішенні проблемних питань білоцерківцям.



Опубліковано: 30 жовтня 2013 року
Поділитися