Фотовиставка «Жінки та конфлікт в Україні»

02 березня в приміщенні Білоцерківського міськрайонного Центру зайнятості  відбулося  відкриття фотовиставки «Жінки та конфлікт в Україні».

Організаторами виставки є Фонд Народонаселення ООН в Україні та Український жіночий фонд у співпраці з Міністерством соціальної політики.

Ініціатором проведення фотовиставки «Жінки і конфлікт в Україні» в Білій Церкві виступив Білоцерківський Благодійний фонд «Замкова гора» (керівник - Альона Абрамова) за особистої підтримки міського голови Геннадія Дикого.

Виставка вперше демонструвалася в Києві протягом грудня 2014р. Упродовж червня - грудня 2015р. світлини мандрували містами України: Харків, Вінниця, Сєвєродонецьк (Луганська обл.), Житомир, Маріуполь (Донецька обл.) та Черкаси.

Близько 40 робіт, які були відібрані для виставки, розповідають історії українських жінок, які виконують різні ролі в надзвичайно нелегкий час для України. Метою фотовиставки є привернення уваги суспільства до проблем ґендерного насильства, а також стимуляції активних дій, спрямованих на подолання насильства щодо жінок і дівчат, адже ґендерне насильство - це порушення прав людини.

Під час заходу голова Білоцерківського Благодійного фонду «Замкова гора» Альона Абрамова, голова Громадської організації «Рада матерів та дружин учасників АТО» Альона Лісовенко, депутат міської ради Вікторія Ковальова, заступник директора Білоцерківського міськрайонного Центру зайнятості Наталія Матяш наголосили на важливій ролі жінки в сучасному суспільстві. Відмітили, що фотовиставка «Жінки та конфлікт в Україні» покликана спростувати стереотипні уявлення  про другорядність жінки в процесі боротьби за гідність і свободу свого народу. Акцентували увагу, що представлені роботи  покликані відродити справедливість щодо жінки та її ролей в контексті військових дій на сході України і суспільних перетворень.

У заході візяли участь представники громадськості та міських ЗМІ.

 



Опубліковано: 02 березня 2016 року
Поділитися