Фокус-група з обговорення Першого Розділу та Додатку 1 проекту Статуту міста

16 серпня в м.Біла Церква відбулося перше засідання фокус-групи з обговорення Першого Розділу та Додатку 1 проекту Статуту міста.

 Як неодноразово зазначалося, робочої групою по розробці Статуту міста, яка була створена відповідно до розпорядження міського голови, було підготовлено даний документ та винесено на обговорення громадськістю. Розробляючи Статут було враховано досвід як українських, так і закордонних міст. Наразі триває робота з доопрацювання та доповнення його пунктів. Білоцерківці мають можливість вносити пропозиції та зауваження до  розділів Статуту.

 В ході заходу міський голова Геннадій Дикий наголосив: «Статут міста – має бути головним документом Білої Церкви і регулювати та узгоджувати різноманітні питання щодо забезпечення її життєдіяльності. Раніше неодноразово піднімалося питання щодо необхідності розробки даного документу. Особливо актуальними є пункти, які б урегульовували співпрацю міської ради та громадськості в частині проведення громадських зборів, слухань, місцевих ініціатив  тощо. Ми сподіваємося, що найближчим часом місто матиме цей важливий документ».

 Під час засідання голова робочої групи, секретар міської ради Борис Смуток, депутат міської ради Андрій Король, який є одним із ініціаторів розробки Статуту та радник міського голови з питань правового забезпечення та діяльності міської ради Сергій Постівий  зупинилися на етапах розробки, які вже пройшов документ та окреслили подальші напрямки роботи.

 Учасники фокус – групи, серед яких були депутати міської ради,  історики, архітектори, експерти з геральдики та дослідники даних сфер, громадські активісти  були розділені на три експертні групи по напрямках,  які умовно розділяли підпункти : загальна характеристика міста, історія, геральдика; адміністративний устрій Білої Церкви; територіальні зони, Стратегічний план розвитку міста Біла Церква та ін.

Всього були обговорені такі статті документу: 

Стаття 1 Правова природа Статуту

Стаття 2 Загальна характеристика міста Біла Церква

Стаття 3 Історія місцевого самоврядування в місті Біла Церква (Додаток 1)

Стаття 4 Населення міста

Стаття 5 Члени територіальної громади

Стаття 6 Територія міста Біла Церква

Стаття 7 Адміністративно-територіальний устрій міста Біла Церква

Стаття 8 Приміська зона

Стаття 9 Територіальні зони міста зі спеціальним статусом

Стаття 10 Участь міста Біла Церква в асоційованих організаціях та міжнародна співпраця

Стаття 11 Добровільне об’єднання суміжних територіальних громад

Стаття 12 Офіційна символіка міста Біла Церква (Додаток 1)

Стаття 13 Міські свята

Стаття 14 Почесні звання та відзнаки в місті Біла Церква

Стаття 15 Стратегічний план розвитку міста Біла Церква

Всі конструктивні пропозиції та зауваження громадськості і експертів після опрацювання будуть враховані у документі. В подальшому Статут територіальної громади м.Біла Церква буде винесено на затвердження сесії міської ради.

 Для довідки : 

-         Розпорядженням міського голови № 54 Р від 25 квітня  « Про утворення робочої групи для

підготовки Статуту територіальної громади  м. Біла Церква  »

-         Проект Статуту територіальної громади міста Біла Церква

-         Додаток 1 до Статуту територіальної громади міста Біла Церква



Опубліковано: 17 серпня 2016 року
Поділитися