Епідемія грипу та ГРВІ тимчасово відступила

Карантин по грипу у Білій Церкві знято.

На сьогоднішній день у класах відсутні із причин захворюваності 13,3% учнів. Спостерігається поступова тенденція до зменшення цього показника. Учні та вихованці повертаються до навчальних закладів. На контролі залишається питання обмеження масових заходів, застосування кабінетної системи навчання та ін. Якщо у класі захворіє третина дітей -  класи знову закриються на карантин.

«Вчасне ухвалення рішення про запровадження карантину дозволило запобігти можливість обмежити поширення інфекції серед дітей, - зазначив керуючи справами виконкому міської ради М.Антонюк – Разом з тим спостерігається збільшення у 1,7 рази інфікованих серед дорослого населення.»

Відповідно до інформації Міністерства охорони здоров’я  України та головного санітарного лікаря  можлива друга хвиля епідемії з 15-18 лютого. Тому необхідно дотримуватися правил індивідуального захисту та у разі погіршення самопочуття негайно звертатися до лікаря.

З 01 січня 2016 року на грип та ГРВІ перехворіло більш як 9800 жителів міста, з них 5742 дітей, що становить 58,5% від загальної кількості захворілих.



Опубліковано: 02 лютого 2016 року
Поділитися