Електронний документообіг. Практичні заняття

14  грудня відбулося  навчання  відповідальних фахівців роботі в системі електронного документообігу виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Як зазначив керуючий справами виконавчого комітету Максим Свірський на початку заходу: «Вже скоро працівники виконкому міської ради перейдуть на систему електронного документообігу,  впровадження якої  дозволить:

-         Підвищити ефективність роботи апарату;

-         передавати документи через Інтернет за лічені секунди;

-         суттєво зменшити адміністративні видатки;

-         швидко знаходити необхідні документи в архіві;

-         оперативно надавати відповіді на звернення мешканців.

Навчання  проводили представники компанії «Софт Експаншен ​​Україна», які є розробниками системи електронного документообігу для Білоцерківської міської ради.

За словами Олега Піденка компанія має 20-річний досвід впровадження передових програмних технологій для європейських компаній. Останні декілька років плідно працюють з державним сектором нашої країни. Клієнтами «Софт Експаншен ​​Україна» є Хмельницька, Львівська, Калуська, Івано-Франківська міські ради, Івано-Франківська облдержадміністрація та інші. Все більше міст переходять на систему електронного документообігу у зв’язку зі збільшенням об’єму інформації та  розширенням використання інформаційно-комунікаційних технологій у суспільних відносинах. 

Навчання було розподілене на теоретичний та практичний блоки. В ході якого, присутнім презентували тестову систему, розказали про алгоритм роботи. Крім того, подібні навчання дозволять вдосконалити систему.

Завдання впровадити систему електронного документообігу було поставлено влітку цього року. На сьогоднішній день вже закуплено необхідне комп’ютерне обладнання, підготовлено приміщення для зберігання серверів, розроблено систему документообігу, яка відповідає всім  нормативним документам із ведення діловодства, роботи зі зверненнями громадян, вимогам щодо формату даних електронного документообігу в органах виконавчої влади.

Навчання та робота в тестовому режимі буде тривати близько трьох місяців та супроводжуватиметься працівниками компанії «Софт Експаншен ​​Україна».



Опубліковано: 14 грудня 2016 року
Поділитися