Дві сучасні котельні на вулиці Коновальця

Цього року вдалося вирішити проблеми опалення будинків на вулиці Коновальця. Відтепер дві повністю автоматизовані сучасні котельні опалюватимуть квартири мешканців, які проживають за адресами: вул.Коновальця, 3, 5, 9 та 27. Ці будинки знаходяться на околиці міста і раніше опалювались котельнею військової частини, наслідок чого були постійні перебої з опаленням, порушення температурного режиму, нарікання від мешканців на холодні батареї, часті пориви трубопроводів тощо. Проблему, яка існувала протягом десятиліть, нарешті вдалося вирішити.

 

03 вересня міський голова Геннадій Дикий з представниками КП «Білоцерківтепломережа» ознайомили журналістів із принципами та особливостями роботи цих об’єктів.

 

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що саме централізоване опалення є найбільш ефективним у питанні теплопостачання, адже воно є безпечним для довкілля, дає змогу заощаджувати ресурси та запобігти значним тепловтратам, оскільки немає необхідності подавати теплоносій на великі відстані.

 

«Потрібно дивитися наперед та брати приклад із європейських міст, які від’єднуються від індивідуального опалення та переходять на централізоване. У Білій Церкві збережена система централізованого теплопостачання, і в планах міської влади – її модернізація, відкриття таких ефективних котелень, що дасть нам можливість, порівняно з іншими містами України, в умовах однакових цін на газ, електроенергію та при єдиному рівні мінімальної заробітної плати тримати нижчий тариф, ніж в інших містах України», - наголосив під час зустрічі Геннадій Дикий.

 

Варто зауважити, що дані котельні були збудовані «з нуля». Під час будівництва було повністю замінено теплові мережі на попередньо ізольовані – це дасть змогу практично повністю усунути тепловтрати. Коефіцієнт корисної дії котелень не  менше 92%.

 

Обидві котельні автоматизовані, не потребують обслуговуючого персоналу. Особливістю є те, що велика котельня подає тепло на житлові будинки, де встановлено індивідуальні теплові пункти. Це дасть змогу мешканцям визначатися самим, яким чином отримувати гарячу воду – із котельні або ж користуватися бойлером. 

 

На котельнях також передбачена функція погодного регулювання, що дає змогу забезпечувати подачу теплоносія тієї температури, яка є найбільш оптимальною для певних погодних умов.

Дві сучасні котельні на вулиці Коновальця


Опубліковано: 04 вересня 2018 року
Поділитися