Дружній візит представників Польщі та Болгарії

25 травня в м.Біла Церква з дружнім візитом перебували делегації представниківПосольств Республіки Польща в Україні та Республіки Болгарія в Україні.

 Посольство Республіки Болгарія в Україні представляли: Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев, третій секретар Посольства Республіки Болгарія в Україні Елена Слатинська-Ованезова, радник з питань освіти і культури Посла Республіки Болгарія в Україні  Петр Танев.

Від Посольства Республіки Польща в Україні були присутні: віце-консул консульського відділу Посольства  Республіки Польща в Україні Агнешка Рончка.

На зустрічі також були присутні директор Дома Польських Федерацій організацій польських в Україні Марія Сівко, начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик, голова Білоцерківської міської громадської організації “Центр польської освіти і культури” Петро Полянський .

Під час зустрічі  з міським головою Геннадієм Диким відбулася конструктивна розмова щодо перспектив розвитку співпраці у царині освіти. Зокрема, було наголошено, що  співпраця з Болгарією та Польщею щодо вивчення польської та болгарської мов відбувається вже багато років. Учні спеціалізованої загальноосвітньої школи №1 з поглибленим вивченням слов’янських мов, в яких безпосередньо викладають вчителі з даних країн, систематично займають призові місця в олімпіадах різних рівнів.

«Ми раді такій тісній співпраці між нашими країнами. Міська влада буде продовжувати всі напрацювання, які були розпочаті раніше.  Крім освітнього напрямку ми також будемо налагоджувати співпрацю по запровадженню в Білій Церкві енергозберігаючих технологій тощо. Я впевнений, що наші країни зможуть обмінюватися й досвідом    щодо запровадження інвестиційних проектів, розвитку бізнесу,  культурній, туристичній та інших сферах»- наголосив міський голова.

В ході зустрічі також було обговорено подальшу співпрацю в рамках угоди про партнерську співпрацю між містами Біла Церква та Стара-Загора (Болгарія), яка була нещодавно підписана.

Цього ж дня представники делегацій відвідали спеціалізовану школу  І-ІІІст. з поглибленим вивченням слов’янських мов №1, де ознайомилися з умовами та методикою навчання.

 



Опубліковано: 25 травня 2016 року
Поділитися