Дотримання прав та інтересів дітей на контролі

    29 березня відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради, яке провела начальник служби у справах дітей Білоцерківської міської ради Кисельова В.М.

 

    На даному засіданні було розглянуто п'ятнадцять питань, що стосуються захисту прав та інтересів дітей. Зокрема, розглянуто три звернення про відчуження нерухомого майна, право власності на яке або право користування яким мають діти. Всі клопотання були задоволені, майнові права дітей при цьому збережені.

 

    Крім того, обговорювалися п’ять справ про неналежне виконання батьками батьківських обов’язків щодо своїх дітей. По трьох зверненнях були прийняті рішення щодо доцільності позбавлення даних батьків батьківських прав у зв’язку із злісним ухиленням ними від виконання своїх батьківських обов’язків по вихованню та матеріальному забезпеченню дітей. Ще по одному повідомленню, яке надійшло до служби у справах дітей від адміністрації загальноосвітньої школи міста було прийнято рішення про негайне відібрання двох дітей від їх матері у зв’язку із виникненням безпосередньої загрози їх життю та здоров’ю.

 

    Як і завжди, на засіданні комісії розглядалися й питання про визначення порядку участі батьків, котрі проживають окремо від своїх дітей у вихованні та особистому спілкування з їх дітьми та про зміну прізвища малолітнім дітям. В результаті обговорення були прийняті чотири відповідних рішення.

 

    Тривала дискусія між членами комісії виникла під час обговорення питання щодо визначення місця проживання малолітньої дитини. Думки членів комісії розділилися. Рішення  про доцільність проживання дитини і з батьком, і з матір’ю було прийнято шляхом голосування більшістю голосів.

 

    Крім того, було й задоволено клопотання центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді про зняття сім’ї, в якій виховується малолітня дитина, котра певний час перебувала в складних життєвих обставинах, з-під соціального супроводу.

 

    За результатами розгляду справ на засіданні комісії службою у справах дітей підготовлено вісім проектів рішень органу опіки та піклування, які будуть розглянуті на черговому засіданні виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, та три висновки органу опіки та піклування з питань захисту прав дітей.

 


Опубліковано: 29 березня 2017 року
Поділитися