Дорогі земляки! Шановні гості нашого міста!

Я радий привітати Вас з святом, яке багато означає для кожного мешканця Білої Церкви. З Днем її народження.

Наше місто має стародавню історію, якою ми невимовно пишаємось. І дуже цікаво слідкувати за тим, як тісно і міцно історія Білої Церкви переплітається з історією України. Інколи здається що без нашого міста просто неможливим би було становлення нашої держави.

Засноване 984 роки назад, одним з наймудріших і славетних князів Київської Русі, Ярославом Мудрим, воно з самого свого створення відігравало визначну роль в обороні кордонів Києва. Тоді місто було названо Юр’євом. Не раз воно заважало кочівникам у їхньому шляху на північ. Не раз воно руйнувалося. У тринадцятому столітті місто востаннє було зруйновано і лише білосніжні руїни князівського собору височіли на Замковій Горі, слугуючи орієнтиром. Саме в той час, відродившись з попелу, наше місто і дістало назву, яку носить зараз – Біла Церква.

Славетні предки, велична історія. Мабуть жодна визначна подія минулих літ не пройшла повз Білу Церкву.

Імена багатьох політичних діячів всіх часів нерозривно пов’язані в свідомості українців і іноземців з нашим містом.

Ярослав Мудрий, князь Острозький, Криштоф Косинський, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Дорошенко, Семен Палій, Симон Петлюра, Володимир Винниченко.. Ций перелік можна продовжувати дуже довго. Але не тільки минувщина, а і новітня історія багата на відомі обличчя – триразовий олімпійський чемпіон Олександр Медвідь, лауреат Шевченківської премії Віктор Міняйло, композитор Олександр Злотник і підростаюча плеяда талановитих білоцерківчан, що обов’язково прославлять Місто Добра в майбутньому.

Біла Церква завжди була особливим містом з особливими людьми.  Ми маємо видатну історичну спадщину і тому повинні бути достойними її.

Сьогодні ми з Вами знову знаходимось на етапі відродження Білої Церкви. Намагаємось зробити її сучасним, комфортним європейським містом. Я впевнений, що Ви, так само як і я, прагнете щоб про Білу Церкву говорили з повагою та захопленням.

Міська влада почала і продовжує розвивати всі сфери життєдіяльності міста. Покращує інфраструктуру і транспортне забезпечення, відновлює дороги і тротуари. Розпочато важливу роботу по об’єднанню територіальних громад, що має стати знаковою подією для місцевого самоврядування. Запущені проекти, які поліпшать комфорт містян. Відновлюється історичне обличчя міста, що зробить Білу Церкву осередком туризму Київщини. Ведуться перемовини, які мають на меті зробити наше місто привабливим для іноземних інвестицій. А саме головне - я прекрасно розумію, що ніякі позитивні зрушення не можливі без Вас, дорогі земляки. Тому що, незважаючи на різні політичні, релігійні чи суспільні погляди, нас з Вами об’єднує бажання зробити Білу Церкву найкращим містом. Саме в цьому ми єдині, а значить -  все у нас вийде!

Я бажаю Білій Церкві процвітання, а Вам здоров’я, щастя і добробуту!

З Днем народження, Біла Церкво! З святом дорогі друзі!

Міський голова        Геннадій Дикий



Опубліковано: 09 вересня 2016 року
Поділитися