«Добрий вечір тобі, пане господарю…»

Новорічно-різдвяні свята – Різдво Христове, Свято Меланки та Василя, або Новий рік за старим стилем, а також Водохреща  є, мабуть, одними з найулюбленіших та найяскравіших серед традиційних українських свят. Вони засновані на високих духовних ідеалах християнства, сповнені любові та поваги до ближнього та є виявом народної творчості та обрядовості.

Тож з нагоди одного з найбільших християнських свят – Різдва Христового до Білоцерківської міської ради завітали представники творчих колективів міста. Вони виступили з колядками, новорічно-різдвяними святами, театральними постановками. Вітання приймав міський голова Геннадій Дикий.

Зокрема з різдвяним вертепом завітали представники  вокальної студії  «Барвисті мальви» Центру творчості дітей та юнацтва Київщини (художній керівник – Алла Рижанкова, концертмейстер – Микола Глушко); юні актори лялькового театру «Фантазія» Центру творчості дітей та юнацтва «Соняшник» (художні керівники – Ірина Сесьомко та Катерина Громадська); представники гуртків Клубу за місцем проживання «Прометей».

Колядки та новорічно-різдвяні пісні виконали також представники самодіяльного хору «Берегиня»  та вокального колективу  «Смерічка» Комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг» (директор – Ірина Дога); хоровий колектив «Вербиченька» (художній керівник – Ольга Атаманенко).

У свою чергу, Геннадій Дикий висловив колядникам слова вдячності та вітань. Юним гостям побажав успіхів у навчанні, хороших оцінок та гарних новорічних подарунків, а представникам більш поважного віку – частіше проводити час у колі рідних та близьких, здоров’я та активного довголіття.

Щедрівки, засівалки та щирі вітання з днем Меланки та Василя, а також Новим роком за старим стилем, адресували вихованці театральної студії Центру еколого-натуралістичної творчості  (керівник – Тетяна Юнцова), дошкільного навчального закладу №36 «Ромашка» (завідувач – Марія Шульга).

Свої найщиріші вітання, а також вірші та новорічні пісні представникам міської влади м. Біла Церква адресував народний фольклорно-етнографічний ансамбль  «Родинонька» - представники територіальної громади сіл Дрозди та Мазепинці.

За традицією, усім колядникам та щедрівникам були вручені солодкі подарунки.

У заходах також взяли участь заступники міського голови Інна Новогребельська, Катерина Литвиненко, Олександр Поляруш, радник міського голови Микола Антонюк, керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, педагоги та ін.

«Добрий вечір тобі, пане господарю…»


Опубліковано: 14 січня 2020 року
Поділитися