«До України серце прихилю» – фестиваль самодіяльних поетів і прозаїків у Білій Церкві

22 листопада в Білій Церкві уже третій рік поспіль був проведений фестиваль самодіяльних поетів і прозаїків «До України серце прихилю», приурочений до визначної дати – Дня Гідності і Свободи. Цей день святкується з метою відзначення початку доленосних для України подій – Помаранчевої Революції та Революції Гідності, віддання належної шани громадянському подвигу Героїв Небесної Сотні, патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси та європейський вибір нашої держави.

 

Від імені міського голови Геннадія Дикого до учасників цієї непересічної мистецької події звернулася його заступник Ольга Настіна. Вона наголосила, що події сьогодення відображаються у творчості багатьох сучасних авторів, висловила юним учасникам фестивалю вдячність за спроби у поезії, закликала і надалі творити і проявляти себе.

 

«Уже сьогодні ви творите своє майбутнє, своїми прекрасними віршами, словами заявляєте про свою громадянську позицію, про свою тверду впевненість у тому, що нас очікує перемога. Ви всі дуже талановиті, тож робіть творчі спроби, творіть і нехай все у вас виходить якнайкраще!» - побажала Ольга Настіна.

 

Начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Лариса Щербань під час заходу відмітила, що правдиві та щирі вірші, які пролунали під час фестивалю, здатні допомогти громадянам подолати неправду, зробити Україну престижною європейською державою.

 

На фестивалі виступили юні поети та прозаїки – учні загальноосвітніх шкіл №4,5,7, спеціалізованої школи №9, Білоцерківського навчально-вихованого комплексу «Загальноосвітня школа №13 – дошкільний навчальний заклад», Білоцерківської спеціалізованої природничо-математичної школи №16, вихованці зразкової літературної студії «Первоцвіт» ЦТДЮ «Соняшник».

 

Твори, представлені на конкурс юними поетами та прозаїками, засвідчили високий патріотизм юних білоцерківців, їхню національну гордість, глибоке розуміння значимості подій на Майдані, захоплення мужністю та героїзмом захисників рідної землі на сході України, любов’ю до свого народу, до рідного краю. Тож вірші, які прозвучали під час фестивалю, торкалися таких тем, як материнська любов, дружба та вірність, жертовність Героїв Небесної Сотні, віра в Бога, молитва, духовні обереги, доля воїнів АТО, війна на сході України, допомога бійцям тощо.

 

Переможцями стали 10 учасників конкурсу, а Гран-прі здобула вихованка зразкової літературної студії «Первоцвіт» ЦТДЮ «Соняшник» Владислава Ткаченко. Юні учасники фестивалю були відзначені грамотами управління освіти і науки Білоцерківської міської ради.

 

У заході взяли участь представники загальноосвітніх шкіл, позашкільних закладів освіти, музичних шкіл, громадськість міста й ін.

«До України серце прихилю» – фестиваль самодіяльних поетів і прозаїків у Білій Церкві


Опубліковано: 23 листопада 2017 року
Поділитися