Депутати міської ради розглянули та прийняли рішення про забезпечення ефективного управління землями в адміністративних межах м.Біла Церква

     Відповідно до даного рішення виконавчим органам Білоцерківської міської ради, в межах компетенції та повноважень, доручено приймати управлінські рішення  з питань регулювання земельних відносин та інших питань,  при здійсненні функцій та повноважень в інтересах територіальної громади міста Біла Церква, пов’язаних з будівництвом промислового району в східній частині міста, передачу майна державного підприємства «Білоцерківський авіаційний завод» у власність територіальної громади м. Білої Церкви, будівництва житлового масиву Піщаний, будівництва житлового масиву Таращанський та ін.

 

    Також доручено розробити та впровадити до 1 квітня 2017 року  систему заходів  щодо  ефективного управління землями, майном, природними ресурсами в адміністративних межах  міста Біла Церква та вжити вичерпних заходів щодо приведення нормативно-правових актів, інших документів, які стосуються  земель , майна , природних ресурсів  територіальної громади міста Біла Церква у відповідність  до раніше прийнятих рішень щодо регулювання земельних відносин на території міста Біла Церква.

 

    Інформаційна довідка до рішення містить детальний  фактаж, на основі затверджених  документів, щодо розвитку та розбудови Білої Церкви та відповідного встановлення меж міста, починаючи з 1936 року. Проте, в подальшому, територіальними землевпорядними організаціями не було враховано ряд таких рішень та обмежено територію Білої Церкви. Хоча, згідно законодавства України землями комунальної власності відповідних територіальних громад вважаються земельні ділянки, на яких розташовані будівлі, споруди, інші об’єкти нерухомого майна комунальної власності, які перебувають у постійному користуванні органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ, організацій.


Опубліковано: 24 лютого 2017 року
Поділитися