День знань в Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 імені Т.Г.Шевченка

1 вересня  урочисті лінійки з нагоди Дня знань та Першого дзвоника пройшли в м. Біла Церква. На одну з них – в Білоцерківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 3 імені Т.Г.Шевченка – завітала директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, доктор педагогічних наук, професор Наталія Іванівна Клокар. У вітальному слові Наталія Іванівна  зауважила, що державна влада  усіх рівнів спрямовує свої зусилля на  реалізацію нових соціальних ініціатив Президента України  В.Ф. Януковича «Діти – майбутнє України», на виконання Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», мета якої – добробут кожної родини та турбота про кожну людину, реалізацію Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, схваленої у 2013 році Указом Президента України, якою передбачено створення соціально сприятливих умов для здобуття освіти за потребою усіх категорій населення України, ефективної системи забезпечення гармонійного розвитку дитини, відзначила досягнення освітньої системи міста Білої Церкви, яка впродовж багатьох років посідає перше місце за ключовими показниками у рейтингу районів і міст Київської області,  привітала всіх учасників святкового дійства з початком нового навчального року й подарувала педагогічному колективу школи ноутбук.

    Після лінійки  Наталія Іванівна завітала    до першокласників, привітала їх зі знаменною  подіє в їх житті -  початком навчання в школі,  побажала успіхів, казкової  й  незабутньої подорожі  в Країну Знань!   На зустрічі з 11-класниками  директор департаменту повела розмову про майбутні плани й наміри випускників, побажала їм жити за заповітами великого патріота й українця – Т.Г. Шевченка  - «й чужого научатися, й свого не цуратися», здобувати освіту й майбутню професію відповідно до своїх бажань, обдарувань і  схильностей та працювати на благо нашої держави й своєї родини. Наталія Іванівна підкреслила,  що демократія передбачає не лише наявність свобод і прав, але й відповідальності й обовязків і  що успіх приходить до того, хто любить те, що робить.

 Наостанок Клокар Н.І. в інтервю місцевому телебаченню зазначила, що освічена людина – це стратегічний ресурс суспільства, а освіта і наука – запорука прогресу держави й розповіла про результати роботи обласної влади в цьому напрямі. Враховуючи пріоритети державної політики у галузі освіти і науки, визначені основоположними документами та державними програмами, департамент освіти і науки у новому навчальному році спрямовує свою діяльність на вирішення цих надзвичайно актуальних і важливих стратегічних завдань у новому навчальному році, щоб  освіта Київщини відповідала найвищим світовим стандартам та вимогам сучасності. 

Управління освіти і науки міської ради



Опубліковано: 02 вересня 2013 року
Поділитися