День єднання: згуртованість та воля до перемоги

16 лютого Білоцерківська міська територіальна громада разом з усією Україною вперше відзначила День єднання. 

Відтепер, День єднання відзначатиметься згідно з Указом Президента України від 14 лютого 2022 року з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з’явилася інформація про те, що саме 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.

Але український народ вкотре проявляє свої найкращі якості – згуртованість та волю до перемоги.  Духовна єдність, любов до рідної землі, повага до українських традицій та рідної мови ні за яких обставин не можуть бути знеціненими і знищеними.

Цього дня представники місцевої влади, численні жителі громади зібралися біля приміщення Білоцерківської міської ради. До присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Сьогодні ми тут, щоб показати  нашим ворогам, що ми єдині, ми сильні й готові відстоювати нашу Незалежність, кожен метр нашої Богом даної нам землі.

Ми миролюбна нація, нам чужого не потрібно, але й свого ми не віддамо. Ми пишаємося нашими збройними силами, нашою 72 окремою механізованою бригадою ім.Чорних Запорожців, Зенітно-ракетним полком й віримо в них. Але кожна армія потребує, аби у неї був надійний тил, й він у них є! Ми будемо захищати і боротись за нашу землю всіма можливими засобами.

Сьогодні ми демонструємо світу свою єдність. Увесь демократичний світ на нашому боці й ми бачимо підтримку від різних країн, але передусім, ми самі маємо стояти на захисті Батьківщини. Ми єдині! Ми разом! Слава Україні!»

 

З нагоди Дня єднання, під спільне виконання Державного Гімну України, міський голова урочисто підняв Державний Прапор України.

Священниками Православної Церкви України було проведено молебень за Україну й український народ.

Сьогодні,  ми   як ніколи раніше маємо свідомо об’єднатися та чинити тиск усім загрозам Україні!

Ми поборемо все!  В єдності наша сила!

День єднання: згуртованість та воля до перемоги


Опубліковано: 16 лютого 2022 року
Поділитися