День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня в м.Біла Церква проведено ряд заходів з нагоди Дня вшанування учасників  ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Зокрема, відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятного знака «Чорнобильський дзвін».

В ході заходу міський голова В.Савчук  наголосив, що ціною власного життя та здоров’я ліквідаторів було зупинено аварію світового масштабу, відмітив, що подвиг, який здійснили ліквідатори під час трагедії в 1986 році є вагомим для людства і про цей подвиг слід пам’ятати завжди. Акцентував увагу на тому, що сьогодні завданням влади, є забезпечення необхідної соціальної підтримки даної категорії білоцерківців та побажав ліквідаторам міцного здоров’я і довгих років життя.

Учасники заходу отримали вітання від народного депутата України В.Чудновського. Перед присутніми також виступили голова Білоцерківської міської громадської організації “Ветерани Чорнобиля” М.Гаган, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС М.Медвідь та ін.

У заході взяли участь секретар міської ради О.Олійник, заступник міського голови М.Антонюк, представники міських громадських організацій чорнобильського спрямування, громадськості та ЗМІ.

Цього ж дня міський голова Білої Церкви В.Савчук з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відвідав ряд білоцерківців-ліквідаторів.

Зокрема, міський голова висловив слова вдячності за проявлений героїзм  учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, інваліду ІІ групи О.Сушку, учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, інваліду І групи А.Купріянчуку, учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, інваліду ІІ групи А.Степанцю, учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, інваліду ІІ групи Г.Трусь, учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, інваліду ІІ групи М.Лобатенку та вручив їм подяки міської ради та її виконавчого комітету з наданням матеріальної винагороди і продуктові набори.

Також за дорученням міського голови були відвідані ще 40 ліквідаторів, яким були вручені подяки, матеріальна допомога та продуктові набори. З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС подяками Київської обласної та Білоцерківської міської рад, матеріальною допомогою нагороджено учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС В.Резніка.



Опубліковано: 14 грудня 2012 року
Поділитися