День Вишиванки

В Україні сьогодні відзначають День вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Відзначають його щороку в третій четвер травня. Сьогодні  можна побачити багатьох мешканців у вишиванці.

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині вишиванка є невід’ємним символом нашого народу.

19 травня до Дня вишиванки в освітніх закладах Білої Церкви відбулися  святкові заходи.  

Зокрема, колектив та вихованці Білоцерківської загальноосвітньої школи №7 приєдналися до акції «Вишиванка – дітям АТО», вони передали свої вишиванки (з яких виросли) дітям Донеччини та Луганщини.

До цієї посилки  вихованці гуртка образотворчого мистецтва «Креатив» намалювали листівки.

В цей день в школі відбувся святковий концерт, на якому талановиті діти читали вірші, співали пісні та танцювали.

 

 

 

 

Також, у цей святковий день яскраве дійство відбулося  на подвір’ї Білоцерківської загальноосвітньої школи №6. Школа на знак національної єдності, як одна велика родина, одягла вишиванки.

Основною метою усіх проведених у школі заходів стало збереження українських цінностей та їх популяризація серед дітей  та учнівської молоді.

Учні початкових класів  також долучилися до святкування Всесвітнього Дня вишиванки. Воістину вишиваним та феєричним став патріотичний флешмоб дітей на честь цього свята.

Кульмінацією дійства було створення «живого» герба та винесення державного прапора України завдовжки 10 метрів, подарованого батьками учнів.

Якщо ти українець – ти прагнеш на весь світ прокричати: «Я є українець, і я цим пишаюсь!»

Проведення таких заходів є невід'ємною частиною патріотичного виховання та налаштовані на збереження і пропагування культури, звичаїв й традицій свого народу.



Опубліковано: 19 травня 2016 року
Поділитися