День спільної дії в інтересах дітей у «Злагоді»

На виконання міської комплексної програми подолання дитячої бездоглядності, профілактики негативних явищ у дитячому середовищі, підтримки сімей з дітьми й розвитку соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді «Назустріч дітям» на 2009-2017 року та з метою привернення уваги громадськості міста Біла Церква до проблем дітей вразливих категорій  21 листопада 2016 року о 15.00 годині в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» за адресою: вул. Пушкінська, 29, м. Біла Церква, було проведено день відкритих дверей з нагоди Дня спільних дій в інтересах дітей. 

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» - це заклад соціального захисту, котрий підпорядкований службі у справах дітей. Основними напрямками діяльності центру є: соціально-психологічне діагностування, соціальна, психологічна, педагогічна реабілітація, адаптація до сімейного оточення, соціально-медична реабілітація та оздоровлення, правове забезпечення.

Завдяки професійності фахівців закладу та різноманіттю послуг, що надаються в ньому дітям та сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, центр «Злагода» користується довірою та авторитетом серед громадськості міста. В середньому в центрі щомісячно проходять курс реабілітації більше 45 дітей. У закладі функціонує два відділення: тривалого (стаціонарного) перебування та денного перебування. У відділенні денного перебування створено групи психологічної допомоги та попередження соціального сирітства, що дає можливість надавати необхідну комплексну допомогу, в тому числі й матеріальну, дітям та їх батькам без вилучення дітей з родин. З початку 2016 року до центру «Злагода» було влаштовано 98 дітей. З них: 39 дітей були влаштовані у відділення тривалого (стаціонарного) перебування та 59 дітей – у  відділення денного перебування. Загальна кількість вихованців, що перебували в центрі протягом поточного року – 142 дітей. З них 19 дітей з сімей, котрі прибули із зони проведення антитерористичної операції.

Працівники закладу працюють над підвищенням компетентності батьків, залучаючи їх як партнерів до процесу реабілітації дитини. Крім того, значна робота проводиться з дітьми та їх сім’ями у вирішенні сімейних конфліктів, з метою пошуку взаємоприйнятних рішень між дорослими з урахуванням потреб й інтересів дитини, а саме: щодо визначення місця проживання дитини та її емоційної прихильності до батьків; участі одного з батьків  у вихованні та особистому спілкуванні з дитиною. Так, з початку року 72 батьків отримали консультації практичних психологів центру, а 27 батьків пройшли тренінговий курс «Батьківство в радість».

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» визнаний одним із кращих закладів соціального захисту в Київській області. 

В ході свята керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, Максим Свірський від імені міського голови Геннадія Дикого, відзначив подяками Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету за вагомий особистий внесок у розвиток центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» міста Біла Церква, за безкорисливість і небайдужість до долі дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та з нагоди Дня спільних дій в інтересах дітей, таких осіб:

  1. Команду благодійного фонду «Благомай» в особі співзасновника та Голови Правління Фонду – Скригіної Тетяни Юріївни за регулярну матеріальну допомогу та допомогу в обладнанні спортивного залу для занять з самбо.
  2. Команду Міжнародного благодійного фонду «Давай допоможемо» в особі директора Бондаренко Ольги Григорівни за надання матеріальної допомоги та організацію пізнавальних і розвивальних екскурсій.
  3. Команду співробітників компанії  EY в Україні в особі голови Комітету з питань корпоративної відповідальності компанії EY в Україні – Теленкової Наталії Вікторівни за допомогу в обладнанні та ремонті комп’ютерної та сенсорної кімнат, за проведення занять з комп’ютерної грамоти.
  4. Директора роллердрому – Литовку Аллу Петрівну за надання можливості безкоштовно відвідувати роллердром. Це одне з найулюбленіших місць дітей для проведення повноцінного дозвілля.
  5. Директора Київського академічного обласного музично-драматичного театру                            ім. П.К. Саксаганського – Ускова В’ячеслава Валентиновича за співпрацю та  допомогу у сфері культурного розвитку вихованців центру «Злагода» та за надання можливості безкоштовно відвідувати дитячі вистави.
  6. Директора комунального підприємства  Білоцерківської міської ради кінотеатр                                    ім. О.Довженка  Бабка Леоніда Олександровича за надання можливості безкоштовно відвідувати та переглядати мультиплікаційні фільми та кінофільми. 

Також начальник служби у справах дітей Білоцерківської міської ради Кисельова В.М. вручила подяки служби за вагомий особистий внесок у реалізацію міської комплексної програми «Назустріч дітям» щодо реформування й розвитку центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» та за безкорисливість і  небайдужість, таким особам:

1.                 Васілевському Василю Володимировичу, голові фермерського господарства «Агровідродження»;

2.                 Шуліпі Наталії Борисівні, директору Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7;

3.                 Мільцарик Олені Сергіївні, педагогу-організатору Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 9 з поглибленим вивченням іноземних мов;

4.                 Гирніщенку Ігорю Вікторовичу, священику Української Греко-Католицької Церкви Різдва Христового;

5.                 Колективу ПАТ «Райффайзен Банк Аваль»;

6.                 Шлапацькій Валентині Григорівні, завідуючій Білоцерківської бібліотеки для дітей № 1.

Міський голова передав вихованцям закладу подарунок - рамки для оздоблення їхніх майбутніх робіт і набори смачних фруктів, які дуже сподобалися діткам.

            Після презентації центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» директором Яшан Н.П., вихованці закладу подарували учасникам невеликий, але дуже щирий,  концерт художньої самодіяльності.

  



Опубліковано: 21 листопада 2016 року
Поділитися