День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

Відповідно до Указу Президента України  від 17 листопада 2000 року 22 червня - День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

22 червня, 73 роки тому, фашистські загарбники вторглися на нашу землю. На боці Німеччини виступили Румунія, Угорщина, Італія і Фінляндія. Війська агресора налічували 5,5 млн чоловік, 190 дивізій, 5 тис. літаків,  майже 4 тис. танків і самохідних артилерійських установок, 47 тис. гармат і мінометів. Відповідно до плану «Барбаросса», Німеччина сподівалася за 6-10 тижнів провести бліцкриг і виграти блискавичну війну.

З перших днів понад 2 млн жителів України вступили до загонів народного ополчення та у винищувальні батальйони. До Червоної армії було мобілізовано понад 2,5 млн. українців.

У неприступні фортеці для ворога перетворилися міста Київ, Одеса, Севастополь.Народ України дав нищівну відсіч ворогу.

Цього дня  в м.Біла Церква в парку Слави відбулося покладання квітів до Вічного вогню у зв'язку із Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв війни та 73-ю річницею початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945рр.

В ході заходу присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.

В заході взяли участь міський голова В.Савчук, заступники міського голови, депутати та члени виконавчого комітету міської ради, представники громадськості та міських ЗМІ.



Опубліковано: 23 червня 2014 року
Поділитися