День, осяяний теплом, турботою та вдячністю

03 грудня у Білій Церкві відбувся захід, присвячений Міжнародному дню осіб з обмеженими фізичними можливостями, який саме цього дня відзначається в усьому світі. Таке рішення прийняла Генеральна Асамблея Організації об’єднаних націй у 1992 році на  знак уваги і турботи про людей з вадами здоров’я, адже вони – не просто категорія людей, а окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії на краще.

Від імені міського голови Геннадія Дикого до присутніх звернувся секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель. Він наголосив, що люди з інвалідністю – надзвичайно сильні люди, адже незважаючи на свої вади – природні чи набуті, знаходять можливість працювати: не тільки для себе, але й на благо для міста, допомагають незахищеним категоріям населення, і це заслуговує найвищої поваги. Також сказав слова вдячності та низько вклонився бійцям АТО, які захищали рідну землю від російської агресії, закликав їх і надалі вести активний спосіб життя, бути такими ж небайдужими. Секретар міської ради наголосив, що за часів радянської влади проблеми людей з інвалідністю замовчувалися, проте сьогодні міською владою приділяється особлива увага людям з обмеженими фізичними можливостями, вирішується низка питань з метою створення більш комфортних умов для проживання, доступності об’єктів інфраструктури міста.

За високу громадську позицію, невичерпну енергію, душевну теплоту та з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю представникам ряду організацій, які опікуються людьми і інвалідністю, були вручені подяки Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету.

Варто відмітити, що святковий захід зібрав різні категорії людей: тих, кого Друга Світова війна позбавила можливості бути здоровими, ті, у кого Афганістан залишив глибокі рани як в душі, так і на тілі, ті, кого Чорнобильський вибух позбавив здоров’я, рідного кутка, ті, кого невтомна праця і похилий вік зробили по дитячому безсилими, ті, кому нанесені тяжкі травми під час боїв на Сході України в зоні АТО.

Проте, на щастя, в Білій Церкві є ті, хто хоче допомогти, полегшити життя, підняти його до гідного рівня. Це працівники управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради. Працівники Білоцерківського міського територіального центу соціального обслуговування, Білоцерківського дитячого будинку-інтернату та  Білоцерківського психоневрологічного інтернату, Білоцерківського навчально-виробничого підприємства українського товариства сліпих УТОС;  Білоцерківського виробничого підприємства УТОГ; працівники Білоцерківського центру комплексної реабілітації  для осіб з обмеженими можливостями «Шанс». Також громадські організації: Міське товариство осіб з інвалідністю «Фенікс»; спортивний клуб «Друге життя»; Міжнародний благодійний фонд «Допомога дітям Чорнобиля»; Білоцерківська організація «Вікторія», яка об’єднує онкохворих жінок; громадська організація «Лідери власної долі»; Білоцерківська міська громадська організація Всеукраїнської організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій; Громадська організація учасників бойових дій та учасників АТО та ін.

Своїми творчими номерами – танцювальними постановками, піснями, гумористичними мініатюрами піднесений настрій присутнім створювали: зразковий ансамбль народного танцю «Рось», школи мистецтв №4 (керівники Ігор та Ірина Максимови); тріо «Френдз бенд» у складі педагогів Білоцерківської школи мистецтв №5; талановиті учасники самодіяльності будинку культури УТОГ – Анатолій Нестеренко, Григорій Лилик, Ірина Ліщук, Сніжана Великодня; член товариства «Фенікс», переможець міського конкурсу «Відкриваємо творчі серця», неодноразовий лауреат Всеукраїнського фестивалю «Крила надії» Володимир Думанський; представники підприємства УТОС – Євген Дубовицький, дует «Мелодія сердець» у складі Оксани Шувар та Тамари Ломачинської; ансамбль зразкового танцю «Суцвіття» (керівник Наталія Тарасенко); народна аматорська капела «Оберіг» (художній керівник Ірина Афанащенко); зразковий ансамбль народного танцю «Рось» та ін.

У заході взяли участь представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

День, осяяний теплом, турботою та вдячністю


Опубліковано: 03 грудня 2018 року
Поділитися