День державного прапора України

23 серпня в м. Біла Церква відбулися урочистості з нагоди Дня державного прапора України.

Виступаючи перед присутніми, міський голова В.Савчук акцентував увагу на вагомій ролі державної символіки в становленні незалежності України та підкреслив важливість її вшанування як символа гідності нації. Відмітив, що державний прапор України є мирним прапором та наголосив білоцерківцям на необхідності цінувати надбання Незалежності – гімн, герб і прапор України.

Міський голова підкреслив, що сьогодні державний прапор України є не лише державним символом, а в першу чергу - це символ свободи, єдності  та боротьби за незалежність, що довів український народ під час Революції Гідності та зараз -  захищаючи територіальну цілісність України. Зазначив, що ми пишаємося тими білоцерківцями, хто воює на Сході нашої держави та з великою шаною згадуємо тих,  хто загинув.

Міський голова В.Савчук наголосив, що всі країни світу, цими днями, на честь солідарності з українським народом, підняли державний символ України, висловлюючи підтримку у боротьбі за  свободу та незалежність.  Висловив переконання, що ця боротьба українського народу за єдину, вільну Україну неодмінно  закінчиться успішно і наша держава стане гідною європейською країною.

Зі святом Дня державного прапора України присутніх також привітали архієпископ Білоцерківський та Богуславський Августин, від молоді міста - лідер учнівського самоврядування загальноосвітньої школи І-ІІІст. №11 О.Топоров.

В ході урочистостей міський голова разом із молоддю підняв державний прапор України.

Цього ж дня в місті відбулася святкова дитяча концертна програма «З Україною в серці», огляд-конкурс транспортних засобів з національною символікою та парад вишиванок.

Взявши участь у загальнонаціональній хвилині  мовчання білоцерківці вшанували загиблих за незалежність України та поклали квіти до Стели на честь Небесної сотні.

В заходах взяли участь депутати Білоцерківської міської ради, заступники міського голови,  члени виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, представники громадськості та місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 25 серпня 2015 року
Поділитися