Чорнобильці цьогоріч будуть на 100% забезпечені оздоровчими путівками та отримають разову матеріальну допомогу

Цього місяця на Київщині 2017 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримають разову матеріальну допомогу. Виплати призначені ліквідаторам аварії на ЧАЕС 1-ї та 2-ї категорій, вдовам загиблих ліквідаторів та дітям-інвалідам і приурочені до 30-х роковин Чорнобильської трагедії. Усього буде виплачено близько 760 тисяч гривень, переважно за рахунок коштів місцевого бюджету. Частково гроші вже поступили до людей (станом на 14 квітня виплачено близько 257 тис. грн.). Решта надійдуть до кінця місяця або у травні-червні.

Важливо і те, що цього року постраждалі громадяни будуть на 100% забезпечені санаторно-курортними путівками. Міністерство соціальної політики виділило на ці потреби для Київської області 28,03 млн. грн.. Усього ж бажання оздоровитися у цьому році виявило 5647 постраждалих громадян 1-ї категорії та 51 дитина-інвалід з Київщини. Також кошти для закупівлі санаторно-курортних путівок для чорнобильців передбачено і у місцевих бюджетах Київщини.

Департамент соціального захисту населення Київської ОДА провів відкриті торги із закупівлі послуг щодо оздоровлення постраждалих громадян. Згідно результатів, департамент закупить 4309 путівок для постраждалих громадян 1-ї категорії та 37 путівок для дітей-інвалідів. Укладання договорів із переможцями торгів відбудеться приблизно  25-28 квітня 2016 року. А з метою   100%-го забезпечення чорнобильців санаторно-курортними путівками, вже у травні поточного року департамент соцзахисту КОДА додатково подасть до Вісника державних закупівель відповідне оголошення про початок відкритих торгів для придбання ще 1352 путівок.

Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 15 квітня 2016 року
Поділитися