Чемпіонат Київської області з боччі за участю людей з обмеженими фізичними можливостями

27 жовтня в приміщенні Білоцерківського центру соціальної реабілітації змішаного типу для дітей-інвалідів «Шанс» відбувся чемпіонат Київської області  з боччі за участю  людей з обмеженими фізичними можливостями.

На урочистому відкритті змагань учасників та гостей привітала начальник Київського обласного центру інвалідного спорту «Інваспорт» М.В.Вінниченко, яка зазначила, що  розвитку інваспорту на  Київщині  приділяється велика увага. Проводяться змагання, реабілітаційна робота, навчально - тренувальні збори. На цьогорічних параолімпійських олімпійських іграх,  у складі збірної  команди України, були  13 спортсменів від Київської області, п’ять з яких завоювали нагороди:1 золоту, 3 срібні та 1 бронзову. Біла Церква є одним із основних регіонів, де працюють тренери обласного «Інваспорту» і проводять  спортивні секції з легкої атлетки, волейболу, лижних гонок, шахів, плавання. Відзначила, що міська влада   постійно  опікується питаннями участі спортсменів у змаганнях, при цьому вирішуючи основне - забезпечення спортсменів автотранспортом.

У турнірі  взяли участь спортсмени  з Броварів, Обухова, Києво-Святошинського району та  м.Біла Церква. Бочче – один із найдоступніших видів спорту для людей із захворюванням ОРА  та ДЦП. Гра відбувалась між двома гравцями. За правилами гри матч розпочинається випадково вибраною стороною, якій надається можливість кинути менший м'яч джек  з одного кінця ігрового поля в зону довжиною 5 м, яка закінчується на відстані 2,5 м від дальнього кінця поля. Гравець, що влучить джеком у необхідну зону, отримує можливість першим кинути кулю. Як тільки кинули першу кулю, інша сторона також отримує можливість кинути свою першу кулю. Далі хід переходить до спортсмена, куля якої знаходиться дальше від джека, і так продовжується, допоки один ізспортсменів не використає всі свої чотири кулі. Гравцям дозволяється кидати м'яч в повітрі. Зазвичай цей прийом використовується для того, щоб підштовхнути джек або бочче (кулю) у вигіднішу позицію. При підрахунку балів  зараховується один бал за кожну кулю, яка є ближчою до джека, ніж найближча до нього куля суперників. Тривалість гри варіюється, як правило, до 7-13 балів.

Спостерігати за  діями спортсменів цікаво і захоплююче , хвилюєшся разом з ними за точність кидка, радієш за кожен бал, при цьому учасники намагаються  показати всі свої вміння та навики . За результати цих змагань буде формовано збірну команду Київщини для участі в  чемпіонаті України.

Для цього  мають всі шанси переможці цього чемпіонату:

- категорія ВС-1: Сергій Пермяков (м.Біла Церква)

-категорія ВС-2: Владислав Кухта (м.Біла Церква)

- категорія ВС-4: Олександр Осадчи (м.Бровари)

- ореn –сlаss: Даша Петруновська (м.Українка)

На відкритті змагань були присутні начальник відділу з питань фізичної культури та спорту міської ради В.М.Коросько , директор Білоцерківського центру соціальної реабілітації змішаного типу для дітей-інвалідів «Шанс» Т.М.Луценко, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 28 жовтня 2016 року
Поділитися