Бюджет перевиконано – кошти розподілені

13 вересня  відбулось засідання шістнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Г.Дикий.

В ході сесії депутати розглянули ряд рішень, які забезпечуватимуть життєдіяльність міста. 

Звернення депутата

Перед початком сесійного засідання депутат міської ради Сергій Мартинюк озвучив своє  звернення щодо перенесення часу включення зовнішнього освітлення на міських вулицях, оскільки світовий день природно зменшується. Згідно даного питання міський голова дав розпорядження - для зручності жителів встановити час включення зовнішнього освітлення о 04год. 30хв.

Знову маємо суттєве перевиконання бюджету

З даного питання виступила начальник фінансового управління міської ради Світлана Терещук, яка наголосила, що за 8 місяців поточного року доходну частину  міського бюджету перевиконано на 22, 9 млн. грн., тому, наразі, винесено питання щодо уточнення виконання планових призначень.

З даної суми 6, 8 млн. грн. буде спрямовано до загального фонду, основними статтями серед яких є: 5 млн.грн. - на благоустрій міста (4,5 млн.грн – на поточний ремонт доріг та внутрішньо будинкових проїздів, вуличного освітлення) та 664 тис.грн. – на погашення різниці в тарифах КП БМР «Тролейбусне управління» та ін.

Основна сума перевиконання, що становить більш 16,7млн.грн.,  буде спрямована до бюджету розвитку. За рахунок даних коштів передбачено проведення капітального ремонту доріг, ліфтів житлових будинків, оснащення засобами обліку споживання води та теплової енергії житлового фонду,  реконструкція приміщень дошкільних та шкільних установ,  встановлення нових світлофорних об’єктів та ін.

Крім того, передбачено співфінансування (частка міського бюджету становитиме 10%) із обласним бюджетом для проведення ремонту вулиць Лісова, Гризодубової, Симоненка (колишня Калініна), Сквирського шосе; реконструкції спортивних майданчиків у ЗОШ №5 та 6 та встановлення теплових лічильників  в будинках по вул.О.Гончара, 6 та Гайок, 221. За рахунок такого ж співфінансування буде проведено й встановлення світлофорного об’єкта на перехресті вул.. С.Бандери – Дружби.

«Більшість пропозицій депутатів щодо розподілу коштів бюджету розвитку були враховані, і в найближчий час будуть проведені всі визначені роботи, аби зробити життя білоцерківців ще більш комфортнішим», - наголосив міський голова Геннадій Дикий. 

Про це теж потрібно думати

Депутати також надали дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Дане рішення є необхідним у процесі викупу земельних ділянок, які перебувають у власності фізичних осіб, для суспільних потреб під розширення території Білоцерківського міського кладовища «Новокиївське 1» та «Новокиївське 2». 

Про укладання договорів про встановлення особистих строкових сервітутівПід час сесійного засідання депутатами також було прийнято рішення про укладання договорів про встановлення особистих строкових сервітутів. В ході розгляду даного питання міський голова наголосив, що з рядом фізичних осіб – підприємців будуть укладені тимчасові договори на  здійснення ними підприємницької діяльності, яку вони проводять на вулицях міста, використовуючи тимчасові споруди,  оскільки зараз розробляється загальноміська схема розміщення тимчасових споруд.



Опубліковано: 13 вересня 2016 року
Поділитися