Блокада Донбасу вдарила по українському бюджету енергетиці та металургії

    Блокують не ЛНР/ДНР, блокують Україну, блокують нашу боротьбу за відновлення територіальної цілісності - Петро Порошенко

 

    Блокада залізничного сполучення вздовж лінії розмежування на Донбасі в першу чергу завдає шкоди мирним містам України. Про це заявив Президент Петро Порошенко.

 

    Глава держави наголосив, що через брак вугілля виникли проблеми з енергопостачанням низки міст від Києва до Чернігова, Краматорська, Кременчука, Сум.

 

    "У зв’язку з абсолютно безвідповідальними діями політиканів, які на темі блокування влаштували собі абсолютно цинічний піар на крові, виникли прямі загрози енергетичній безпеці держави. Вони «захищають» українську металургію від українського ж коксу, українські родини - від українського тепла, українські хати від українського світла, українців від робочих місць, а українську гривню - від стабільності", - підкреслив Петро Порошенко.

 

    Президент наголосив, що деякі металургійні підприємства вже вимушені скоротити виробництво через брак сировини. Це створює, зокрема, загрозу скорочення валютних надходжень, оскільки лише в металургійному комплексі обсяг валютної виручки складає більше 2 млрд доларів.

 

    "Нікому не треба пояснювати наслідки для курсової політики, для інфляційних процесів, для рівня добробуту і життя кожного громадянина України", - заявив він.

 

    Також, за словами глави держави, так звана блокада створює образ хаосу та отаманщини, що транслюється і у закордонні ЗМІ, та формує негативний образ України у населення окупованих територій.

 

    "По суті, я хочу наголосити – вони блокують не ОРДО/ОРЛО, і не їм створюють проблеми. Вони блокують Україну, вони блокують нашу боротьбу за відновлення територіальної цілісності», - сказав він.

 

    Президент також нагадав, що у червні 2015 року було встановлено чіткий перелік товарів, які заборонено перевозити через лінію розмежування, який було затверджено РНБО, направлено до Уряду та Антитерористичного центру. Пізніше цей перелік було доповнено, а нині  планується його додатково розширити та включити до списку заборонених до перевезення радіотовари, будівельні матеріали задля унеможливлення будівництва фортифікаційних споруд з боку бойовиків, тощо.

 

УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ КИЇВСЬКОЇ ОДА  


Опубліковано: 22 лютого 2017 року
Поділитися