Благоустрій територій віддалених мікрорайонів

Міський голова  Геннадій Дикий неодноразово наголошував на тому, що пріоритетом розвитку міста є створення комфортних умов для білоцерківців. Саме комплексний підхід до благоустрою дозволить не лише відчутно покращити зовнішній вигляд територій, а й максимально використати всі можливі зони для відпочинку та проведення дозвілля жителів та гостей міста.

 

Нещодавно розпочато капітальний ремонт прибудинкової території будинку № 50/2 по вул. Томилівська. Виконання цих робіт передбачає влаштування нового дорожнього покриття міжбудинкових проїздів та тротуарів із заміною бортових каменів. Крім того, відновлюється функціонування мережі дворової зливової каналізації, запроектовано виправлення поперечних та поздовжніх ухилів для рівномірного та раціонального відведення дощових вод.

 

Наступним кроком передбачається продовжити проведення комплексу робіт капітального характеру з ремонту дорожнього покриття на прибудинкових територіях будинків №№60, 61, 61-А на вулиці Раскової.

 

 

 

 

На даному прикладі можна пересвідчитися, що приведення до ладу територій загального користування проводиться не лише на центральних частинах міста, а й у житлових масивах, де інфраструктура перебуває у занедбаному стані не один десяток років.

 

Варто зазначити, що територія між будинками по вул. Томилівська, 50/2, та вул. Раскової, 61, 61-А вже досить довгий час потребує оновлення та благоустрою.

 

Міською владою прийнято рішення щодо облаштування на цій території скверу, який має стати комфортним місцем відпочинку жителів зазначеного масиву. На цей момент уже розроблено попередній варіант проекту благоустрою і зараз триває робота щодо узгодження технічних рішень. На площі близько 1500 кв.м заплановано облаштувати пішохідні доріжки, лавки для відпочинку, квітники та зелені зони, а також встановити ліхтарі зовнішнього освітлення.

 

Сподіваємося, що реалізація цього проекту стане прикладом створення сучасних зон відпочинку в усіх віддалених мікрорайонах міста.


Опубліковано: 11 липня 2017 року
Поділитися