Білоцерківців безкоштовно консультуватимуть офтальмологи Київської клініки

24 березня Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий підписав угоду про співробітництво та організацію взаємовідносин із кафедрою офтальмології Національної медичної академії післядипломної освіти ім.П.Л.Шупика в особі  завідуючого  кафедрою - Сергієм Риковим.

 

За статистикою, до  даного медичного закладу за отриманням офтальмологічних послуг постійно звертаються жителі нашого міста. За підрахунками  клініки  - лікування у Києві пройшло близько 19 тисяч білоцерківців. Щоб створити  більш комфортні та зручні умови для жителів Білої Церкви, покращити рівень надання офтальмологічних послуг й було прийнято рішення про налагодження співпраці між міською радою та кафедрою офтальмології Національної медичної академії .

 

«Усвідомлюючи важливість об’єднання зусиль щодо зміцнення охорони здоров’я у сфері організації надання висококваліфікованої спеціалізованої офтальмологічної допомоги жителям нашого міста, розуміючи актуальність цієї медичної послуги для наших містян, нами було прийнято рішення підписати дану угоду.  Ми звернулися до  Сергія Рикова – й наш земляк, білоцерківець, відгукнувся! Відтепер, фахівці  кафедри офтальмології  Київської клініки, на своєму високотехнологічному обладнанні, безкоштовно, обстежуватимуть білоцерківців у міській лікарні №1. Щиро дякуємо Сергію Олександровичу за розуміння та готовність йти на зустріч білоцерківцям таким благодійним шляхом», - зазначив Геннадій Дикий.

 

Цього дня вже відбувся перший прийом пацієнтів у міській лікарні №1. Чотири фахівця столичної клініки, на чолі з доктором медичних наук, професором, заслуженим лікарем України  Сергієм Риковим,використовуючи сучасне прогресивне обладнання, надаватимуть консультації щодо проблем із зором з подальшими рекомендаціями на оперативне лікування як дорослим, так і діткам.  Слід зазначити, що подальше оперативне лікування білоцерківці матимуть можливість проводити у Білій Церкві, на базі лікарні №1, не їдучи до Київа.  Проводити операції  приїжджатимуть спеціалісти зі столиці, використовуючи як надану безкоштовно клінікою апаратуру, так і наявне у нашій лікарні обладнання.

 

Сергій Риков відмітив: «Послуга по наданню консультації буде абсолютно безкоштовною. Наше обладнання дозволить чітко і швидко визначити захворювання очей, а лікарі – нададуть правильний шлях лікування. Пацієнти сплачуватимуть вже за самі операції, чи необхідні дороговартісні матеріали. Ми також готові  в рамках співпраці безкоштовно оглянути вихованців дитячих будинків та установ, де перебувають люди похилого віку й за потреби надати їм окуляри. Маємо намір співпрацювати з місцевими фахівцями- офтальмологами. Зацікавлені у  залученні студентів – майбутніх медиків.  А головне -  прийматимемо всіх, хто цього потребує, до останнього пацієнта».

 

«Коли місто остаточно домовилося про співпрацю та перший консультативний прийом фахівцями клініки ім.Шупика, було поширено оголошення для людей.  За три доби на прийом записалося 250 осіб. Це говорить про актуальність цієї послуги для білоцерківців, - відмітив начальник управління охорони здоров’я міської ради Денис Яблонський. - Зрозуміло, що за ці вихідні лікарі не зможуть оглянути таку кількість  пацієнтів, тому наступний прийом відбудеться 14 квітня. В подальшому ми знов будемо оголошувати запис на прийоми у визначені дні».

 

Отож, основними намірами в рамках співпраці є проведення консультацій та обмін досвідом роботи, удосконалення системи надання офтальмологічних послуг, сприяння в проведенні навчання з організації та управління охорони здоров’я, впровадження прогресивних форм надання медичних послуг у сфері офтальмології жителям. Також передбачається можливість проведення заходів учбово-інформаційного характеру; розробка та здійснення спільних програм з пріоритетних і актуальних проблем охорони здоров’я і медичної науки; розвиток фундаментальних і прикладних досліджень в галузі експериментальної, клінічної і профілактичної офтальмології згідно з потребами та ін..

24.03 Білоцерківців безкоштовно консультуватимуть офтальмологи Київської клініки


Опубліковано: 24 березня 2018 року
Поділитися