Білоцерківці вшанували пам’ять загиблих захисників України

29 серпня у Білоцерківській міській територіальній громаді відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті захисників України.

На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві, Указом Президента, 29 серпня оголошено Днем пам’яті захисників України.

Аби віддати данину пам’яті воїнам, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, міський голова Геннадій Дикий, заступник міського голови Катерина Возненко та військовослужбовці Збройних сил України поклали квіти до могил на Алеї Героїв, що на кладовищі «Сухий Яр». У покладанні також взяли участь керівництво ГУ ДСНС України в Білій Церкві, Білоцерківського відділу поліції, батальйону патрульної поліції у Білій Церкві.

Також цього дня міський голова Геннадій Дикий, секретар міської ради Дмитро Киришун, перший заступник міського голови Інна Новогребельска, заступники міського голови, депутати міської ради, рідні і побратими загиблих поклали квіти до стендів з портерами Героїв та відвідали Алею шани і пам’яті захисників, які загинули в АТО/ООС, що в Парку Слави.

Благочинний Білоцерківського району Православної Церкви України, Настоятель Церкви Покрова Божої Матері Микола Гопайнич провів панахиду за загиблими в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Під час заходу присутні згадали про події серпня 2014 року: тривали криваві бої за важливий стратегічний об’єкт Донбасу - місто Іловайськ. Із 7 серпня по 30 вересня, за офіційними даними, загинули 366 українських військових, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти. Саме 29 серпня в Іловайському котлі полягло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

У селищі та селах Білоцерківської громади цього дня також було проведено ряд заходів із вшанування подвигу наших земляків, які захищаючи нашу незалежність віддали найдорожче – своє життя.

Також, з нагоди вшанування Дня пам’яті захисників України у комунальному кінотеатрі імені Довженка цього дня відбувся безкоштовний показ документального фільму «Життя, віддане за Україну. Фільм перший. Олександр Нехай».

Виробництво циклу документальних  фільмів «Життя, віддане за Україну»  має стати однією зі сходинок до збереження пам’яті про наших захисників.  На сяючому прикладі яких будуть виховуватись нові покоління українців.

На жаль, і у XXI столітті Україна продовжує виборювати своє право бути незалежною. Наш героїчний народ пережив не одну війну та чимало битв. Попри це українці залишаються волелюбними, нескореними й хоробрими. Тому, згадуючи героїчний подвиг полеглих героїв, їхню жертовність в ім’я майбутнього вільної України, правди і справедливості, пам’ятаймо також і про те, яким тернистим був шлях нашого народу до омріяної свободи.

 

Білоцерківці вшанували пам’ять загиблих захисників України (ФОТО)


Опубліковано: 29 серпня 2021 року
Поділитися