Білоцерківці матимуть громадський бюджет

Зазвичай, серед людей панує думка, що бюджетні кошти мають можливість розподіляти лише депутати місцевих рад. Проте, існує інструмент, завдяки якому до процесу бюджетування можуть активно залучатись звичайні мешканці та впливати на рішення щодо витрат частини муніципального бюджету. Це можливо тоді, коли місто має громадський або партисипативний бюджет.

За ініціативи міського голови Геннадія Дикого, депутатів міської ради Андрія Короля, Володимира Гламазди було розроблено проект рішення міської ради «Про затвердження Положення про громадський бюджет м.Біла Церква».

Метою рішення є впровадження інноваційних  механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету м.Біла Церква та розвитку демократичного процесу обговорення громадою напрямків використання бюджетних коштів.

Щоб отримати кошти на реалізацію тих чи інших ідей, автору необхідно буде подати відповідний проект, за підписами членів територіальної громади, на розгляд профільного виконавчого органу Білоцерківської міської ради. Ним буде проведено аналіз проекту на предмет можливості реалізації та правильності визначення його вартості.

У разі перемоги проекту його буде подано на затвердження сесією Білоцерківської    міської ради. Проекти, які будуть затверджені рішенням Білоцерківської  міської ради, підлягають фінансуванню за рахунок коштів міського бюджету м. Біла Церква на відповідний бюджетний рік.

Детальніше із проектом рішення «Про затвердження Положення про громадський бюджет м.Біла Церква» та Положенням можна ознайомитися тут.

 



Опубліковано: 19 липня 2016 року
Поділитися