Білоцерківській об’їзній дорозі бути

29 жовтня у Білій Церкві відбулась робоча нарада щодо будівництва північного об’їзду міста від автомобільної дороги державного значення М-05 Київ-Одеса до автомобільної дороги H-02/V-06/Кременець-Біла Церква-Ржищів-Канів-Софіївка, яка також має статус дороги дежавного значення.

В нараді взяли участь міський голова Геннадій Дикий, перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Дмитро Назаренко, керівник служби автомобільних доріг у Київській області Руслан Ничік.

«Будівництво цієї дороги планувалось ще з 1964 року, тому, цей проєкт можна вважати одним із найзнаковіших для Білоцерківської громади. Разом з новою дорогою  з’являться і нові об’єкти інфраструктури – заправки, магазини, кафе тощо», - наголосив міський голова та зазначив, що у проєкт обов’язково має включати в себе сучасне освітлення, безпечні пішоходні переходи та зручні зупинки громадського транспорту.

Про те, що нова об’їзна дорога підвищить безпеку та зручність учасників дорожнього руху переконаний і перший заступник голови КОДА Дмитро Назаренко: «Розглянувши звернення від місцевої влади ми, спільно зі Службою автомобільних доріг Київської області почали напрацьовувати спільний план дій та  розпочали проектування північного об’їзду Білої Церкви. Ця автомобільна дорога має розвантажити вулиці Білої Церкви, зменшити кількість транзитного транспорту через місто і покращити екологічну ситуацію». 

У ході зустрічі також обговорили проектування реконструкції під'їздів до міста зі сторін Фастова, Сквири, Володарки, Таращі.


Опубліковано: 29 жовтня 2021 року
Поділитися