Білоцерківські студенти перші в Україні матимуть свої електронні квитки

    02 березня керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Максим Свірський  провів зустріч із керівниками та представниками студентських рад вищих навчальних закладів, які знаходяться на території міста, в ході якої презентував студентський електронний квиток для проїзду в міських транспортних засобах загального користування.

 

    Керуючий справами виконавчого комітету наголосив, що в умовах сьогодення, коли суспільство нестримно розвивається, та відповідно до вимог чинного законодавства України виникла необхідність переходу на новий – європейський рівень оплати за проїзд в міському автотранспорті загального користування. З метою впорядкування системи оплати проїзду та її  детенізації  в Білій Церкві розпочато та проведено велику роботу щодо запровадження систем електронного квитка. Міста України частково вводять в дію функціонування електронної системи оплати проїзду, проте  Біла Церква першою застосовує такий системний підхід.

 

    Максим Свірський відзначив, що дана зустріч організована з метою детального  доведення до студентів міста умов користування новою системою оплати проїзду, яка при постійному використанні дозволить заощаджувати кошти, тобто, діятиме механізм: більше їздиш – менше платиш.

 

    Наголосив, що запровадження електронного квитка на електричному транспорті розпочнеться з 11 березня ц.р.(детальніше  тут - http://bc-rada.gov.ua/node/6685), який наразі на 99% вже обладнаний пристроями валідації.  Всі категорії населення, які мають пільги на проїзд у громадському транспорті й надалі користуватимуться пільгами у встановленому чинним законодавством порядку.Поетапно ця система запровадиться й на автобусах всіх міських маршрутів загального користування.

 

    Відзначив, що вартість студентського електронного квитка становитиме  - 40 грн на місяць. Вартість одноразової застави за користування  пластиковою безконтактною карткою – 20 грн. (кошти  одноразової  застави повертаються при  поверненні  пластикової  безконтактної картки). Датою початку місяця  вважається дата  першої валідації (використання  картки).

 

    Крім того, студенти матимуть можливість придбати та користуватися електронним проїзним квитком завалідованим на 60 їздок, які можна використати протягом року. Тоді вартість одного проїзду становитиме -1,8 грн.

 

    За умови випадкового користування тролейбусами можна буде купити разовий квиток  у кондуктора або водія  за  3 грн., а  у стаціонарній касі або терміналі за 2,5 грн. 

 

    Детально про вартість різних видів електронних квитків можна ознайомитися тут - http://bc-rada.gov.ua/node/6700.

 

    Під час зустрічі Максим Свірськийнаголосив, що, наразі, студентам можна буде придбати електронні студентські квитки централізовано – подавши списки бажаючих до Тролейбусного управління.

 

    Керуючий справами поінформував присутніх про підходи щодо формування нового тарифу на проїзд, який має бути приведений до економічно обгрунтованого рівня, зупинився відповідному на рішенні, яким вони були затверджені (детальніше тут- http://www.bc-rada.gov.ua/node/6505). 

 

    Також повідомив про умови здійснення контролю проведеної валідації контролерами, можливість відслідковування в онлайн режимі руху тролейбусів по маршрутах за допомогою GPS-навігації(https://city.dozor.tech/ua/bila-cerkva/city), в тому числі й за допомогою відповідного мобільного додатку. Зазначив, що також розробляється сервіс, за допомогою  якого безготівковим способом  можна буде повнити необхідний вид електронного квитка та ін.

 

    Звернувся до присутніх з проханням поширити інформацію у навчальних закладах та наголосив, що для інформування громадян буде проведено широку інформаційну кампанію з роз’ясненнями всіх умов користування новим платіжним засобом.

 

    Присутні також були ознайомлені із заходами, які проводить міська влада по оновленню рухомого складу як Тролейбусного управління, так і підприємств-надавачів послугпасажирських перевезень, роботою по розробці та запровадженню муніципальної картки білоцерківця, умов використання електронних карток учнями ПТУ, проїзду пільгових категорій та ін.

 

    В заході взяла участь головний інженер КП БМР «Тролейбусне управління» Марія Кайряк та начальник служби превезень даного підприємства  - Костянтин Підпокровний.

Білоцерківські студенти перші в Україні матимуть свої електронні квитки


Опубліковано: 03 березня 2017 року
Поділитися