Білоцерківські школярі перемогли в обласному етапі військово-патріотичної гри «Джура»

26-28 червня 2017 року на базі Комунального закладу «Володарська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), учасниками якого стали джури 31 рою.

 

Місто Біла Церква представляв рій «Нічна варта»  Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №9 з поглибленим вивченням іноземних мов (виховник Мільцарик Олена Сергіївна)

 

Гідним підсумком праці команди та керівників стала перемога. Рій «Нічна варта» міста Біла Церква, вдруге представлятиме Київщину  у Всеукраїнському етапі гри, що відбудеться на Харківщині у серпні.

 

Три дні у таборі з юними джурами проживали та підтримували бойовий дух керівник команди Дунаєва Ірина Леонідівна (начальник центру БНВО "Звитяга"), обозний – майор  Євтушенко Юрій Юхимович (завідувач відділення центру військово-патриотичного виховання і допризовної підготовки) , та почесні судді ІІ етапу гри  - підполковник Олійников Андрій Сергійович (Наказний отаман) та  Іщенко Світлана Миколаївна (завідувач відділення центру військово-патриотичного виховання і допризовної підготовки)  (конкурси «Ватра, «Добре діло», «Таборування) .

 

Другого дня у табір до джур Київщини завітали Анатолій Грива –  головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України, керівник ВГО «Молодіжний клуб «Джура», Тарас Рондзістий – директор Центру Національного Відродження, радник Міністра освіти і науки України, Сергій Неділько – директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. З поважними гостями мали змогу поспілкуватися як організатори гри в Київщині так і юні джури.

 

Свою мужність, звитягу, спритність і витривалість юні джури продемонструвати в 11 конкурсах та видах, а саме: конкурсі строю та пісні «Впоряд», творчо-мистецький звіті роїв «Ватра», стрільбі з пневматичної зброї, на туристсько-спортивній смузі перешкод за козацькою легендою, конкурсі з надання першої долікарської допомоги та транспортування потерпілого «Рятівник», конкурсі «Бойове розгортання», конкурсі-презентації звіту «Добре діло», інтелектуальній грі-вікторині «Відун», конкурсі «Таборування», конкурсі «Топографія»,  козацькій забаві «Перетягування линви».

 

Завдяки невтомній роботі вчителів БСШ №9, викладачів БНВО «Звитяга» та клопіткій підготовці команди (ройовий – Савустьяненко Владислав, 10-А клас)  рій «Нічна варта» достойно представив місто Біла Церква та виборов 7 призових місць в обов’язкових конкурсах, бронзу в творчому конкурсі «Впоряд» та золото в індивідуальному заліку конкурсу «Стрільба з пневматичної зброї» серед дівчат.

 

І місце конкурс «Топографія».

І місце творчо-мистецький звіт «Ватра».

І місце – індивідуальний залік «Стрільба з пневматичної зброї» серед дівчат (Мельничук Катерина, 10-А клас)

ІІ місце – інтелектуальна гра-вікторина «Відун».

ІІ місце – конкурс «Рятівник».

ІІІ місце – конкурс-презентація звіт «Добре діло».

ІІІ місце – конкурс «Таборування».

ІІІ місце – конкурс строю та пісні «Впоряд».

ІІІ місце –  творче завдання конкурс строю та пісні «Впоряд».

 

Гідним підсумком праці команди та керівників стала перемога. Рій «Нічна варта» міста Біла Церква, вдруге представлятиме Київщину  у Всеукраїнському етапі гри, що відбудеться на Харківщині у серпні.


Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради

Білоцерківські школярі перемогли в обласному етапі військово-патріотичної гри «Джура»


Опубліковано: 03 липня 2017 року
Поділитися