Біла Церква відзначає День Незалежності України

24 серпня  в Білій Церкві відбувся мітинг та покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка, присвячені 25-й річниці незалежності України.

Захід розпочався спільним виконанням  присутніх на заході пісні «Моя Україна» та  Державного Гімну України.

З вітальним  словом до мешканців Білої Церкви звернувся міський голова Геннадій Дикий, який привітав з 25-ою річницею незалежності України, відмітив, що боротьба за незалежність триває і сьогодні і коштує українцями дуже дорогої ціни: «Наші хлопці гинуть для того, щоб ми могли вільно жити на нашій землі, щоб ми самі могли керувати і визначати шлях розвитку країни». Закликав спільно щоденною працею розбудовувати вільну незалежну державу.

Також зі словами привітань із 25-ою річницею незалежності України до громади звернулися депутат Київської обласної ради В’ячеслав Хмельницький, Благочинний Білоцерківського району Української Православної Церкви Київського патріархату настоятель церкви Покрови Божої Матері Микола Гопайнич, кандидат філософських наук Олександр Полтавцев, ветеран УПА Теодор Дячун, активний учасник Революції Гідності Віталій Дячук, а також учні Білоцерківських загальноосвітніх шкіл.

Присутні поклали квіти  до погруддя Великому Кобзарю,  ім’я якого  стало символом нашого народу. Людина, яка не тільки мріяла про нашу незалежність, а й усе своє життя поклала на вівтар цієї мети, яка засвідчила перед усім світом могутність українського народу, могутність нашої нації, її духовне коріння та славу.

По завершенню мітингу була проведена хода до Стели Героїв Небесної Сотні, де священнослужителями релігійних громад міста був проведений молебень за  Україну, її героїв  та український народ. Присутні поклали квіти до стели та хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляків, які віддали життя за нашу гідність і незалежність.

У заході взяли участь секретар міської ради Борис Смуток, заступники міського голови,  депутати Київської обласної та Білоцерківської міської ради, представники громадськості, священнослужителі релігійних громад міста та журналісти місцевих ЗМІ.

Того ж дня міський голова Геннадій Дикий , начальник Білоцерківського відділу поліції ГУНП України в Київській області Сергій Возненко,  керуючий справами виконкому Максим Свірський, представники Білоцерківського ОМВК, члени виконкому міської ради вшанували  пам’ять  тих, хто боронив нашу країну на Сході та поклали квіти до могили загиблих білоцерківців на Алеї Героїв (кладовище «Сухий Яр»).



Опубліковано: 24 серпня 2016 року
Поділитися