Біла Церква отримала сучасний пожежний автомобіль

11 листопада 1-й Державній пожежно-рятувальній частині м. Біла Церква (начальник -Вадим Шульга) для потреб Служби порятунку було передано потужний спецавтомобіль українського виробництва на базі шасі МАЗ.

Техніка, була придбана за кошти державного бюджету. Спецавтомобіль має суттєво більші можливості для гасіння пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт. У ньому удосконалене шасі, що дозволяє підвищити прохідність автомобіля.  Місткість води становить 5 тон, піноутворювача - 500 літрів. Пожежна машина укомплектована бензорізами, генераторами, різними пневмокопресорами, димососами, радіостанціями, дихальними апаратами типу Dräger, ліхтарями  та іншим обладнанням.

Даний автомобіль братиме участь в обслуговуванні 13 населених пунктів Білоцерківщини та  мікрорайону Леваневського.

З цієї нагоди до Білої Церкви завітав начальник Головного управління ДСНС України у Київській області Василь Слободяник: «Сьогодні приємна подія, Державна служба надзвичайних ситуацій України передала 1-й Державній пожежно-рятувальній частині м. Біла Церква спецавтомобіль – нову техніку, яка дозволить оперативно виїжджати  на виклики пожежі чи іншої надзвичайної ситуації.

У цьому році Київська область отримала три автомобілі, один з них направлено до підрозділу Білої Церкви, оскільки місто велике, інтенсивно розвивається, має велике техногенне навантаження і потребує нової сучасної техніки.  Ще два авто направлено до Броварів та до Вишневого. 

Машини закуплені за рахунок державного бюджету Державною службою надзвичайних ситуацій України, його вартість складає близько 8 млн грн».

Варто наголосити, що за останні п’ять років Київська область отримала 35 нових автомобілів, проте, є  велика потреба ще, оскільки у ній функціонує 62 пожежних частин.

Міський голова Геннадій Дикий наголосив на важливості отримання нового пожежно-рятувального автомобіля для Білоцерківської МТГ: «Маючи такі автомобілі, з сучасним оснащенням, можна набагато швидше реагувати на надзвичайні події та проводити заходи з  рятування людей, збереження їх життів та майна.

Вдячний керівництву Головного управління ДСНС України у Київській області за передачу авто саме Білій Церкві, за останні роки це третя машина, яка надійшла до частин Білої Церкви і це закономірно, адже наша громада є найбільшою  на Київщині, у нас зосереджена велика кількість підприємств, проживає багато людей. Переконаний, що наявність рятувальної машини покращить безпеку у нашій громаді».

У ході заходу начальник Головного управління ДСНС України у Київській області Василь Слободяник, міський голова Геннадій Дикий та народний депутат України Микола Бабенко подякували особовому складу 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Біла Церква за службу, висловили сподівання, що новий спецавтомобіль  дозволить вогнеборцям  виконувати свої основне завдання - безпека і порятунок людей та їх майна при виникненні пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

В заході взяв участь секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун.

Біла Церква отримала сучасний пожежний автомобіль


Опубліковано: 11 листопада 2021 року
Поділитися