Біла Церква отримала BCM - монітор складу тіла для визначення кількості рідини в організмі

22 березня у Білій Церкві відбулася презентація BCM-монітора складу тіла виробництва німецької компанії «Fresenius Medical Care», який на безоплатні основі було передано на баланс Білоцерківської міської лікарні №2.

 

Апарат вартістю 311 тис. грн. вдалося безкоштовно отримати завдяки сприянню представників ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна» та ТОВ «Ренард».

 

Монітор є важливим обладнанням, оскільки дозволяє з’ясувати надлишок рідини, який визначає загальний стан хворих з нирковою недостатністю і тісно пов'язаний із серцево-судинними захворюваннями, які все ще є провідною причиною смерті в діалізних хворих. Досягнення оптимального балансу рідини є однією з головних проблем в повсякденній практиці діалізу.

 

BCM - монітор складу тіла дає інформацію про наступні рідинні статуси:

 

• гіпергідратація;

 

• обсяг розподілу сечовини (V);

 

• загальний об’єм рідини, позаклітинну і внутрішньоклітинну рідину.

 

А також статус харчування:

 

• індекс м’язової тканини;

 

• індекс жирової тканини;

 

• масу клітин тіла.

 

Крім того, монітор відрізняє м'язову масу від патологічних перевантажень рідиною. Це має особливе значення для виявлення недостатності харчування у хворих з нирковою недостатністю.

 

В Україні аналогічні апарати використовуються у Запорізькій, Львіській, Миколаївській областях та в місті Київ (національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит»). Тобто Міжрайонний центр гемодіалізу Білої Церкви  став п’ятим власником такого монітору.

 

«На даний момент, у Міжрайонному центрі гемодіалізу Білоцерківської міської лікарні №2  на лікуванні знаходиться 152 паціенти з 20 районів Київської області. BCM - монітор складу тіла зробить якість їхнього життя кращим та дозволить зекономити кошти», - зазначила головний лікар Білоцерківської міської лікарні №2 Ніна Головенко.

 

Апарат також надасть можливість лікарні стати більш конкурентноспроможною в умовах медичної реформи, яка зараз відбувається.

 

У заході взяли участь: начальник управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Денис Яблонський, виконавчий директор ТОВ «Ренард» Ярослав Шатківський, медичний директор ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна» Володимир Новаківський, завідуюча Міжнародним центром гемодіалізу Білоцерківської міської лікарні №2 Інна Мосійчук

Біла Церква отримала BCM - монітор складу тіла для визначення кількості рідини в організмі


Опубліковано: 22 березня 2018 року
Поділитися