Біла Церква готова до впровадження муніципальної картки білоцерківця

03 листопада міський голова Геннадій Дикий взяв участь у робочій нараді з впровадження проекту Муніципальна карта «Картка білоцерківця».

 

Під час презентації цього проекту наголосили, що картка білоцерківця покликана полегшити життя містянам, адже передбачає багатофункціональне призначення. Зокрема, вона дасть змогу пенсіонерам користуватися пільговим проїздом у тролейбусах, міститиме соціальний додаток, дозволятиме брати участь у всіх програмах лояльності тощо. Також картка міститиме  захищений електронний цифровий підпис, що буде цікавим для громадськості та  підприємців для здійснення фінансової звітності  та ведення електронної кореспонденції за цифровим підписом. У перспективі Картка білоцерківця матиме досить широкий функціонал. Це медичний напрямок – відпуск ліків в аптеках, електронна амбулаторна картка хворого буде міститися на чіпі Картки білоцерківця тощо. Для освітньої галузі також передбачається ряд сервісів: електронний кабінет учня та батьків, електронний щоденник на картці, контроль за дітьми в закладах освіти шляхом реєстрації  дітей на вході та виході зі школи через SMS-повідомлення батьків тощо.  

 

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради – Сергій Постівий наголосив, що перед даною нарадою була проведена робота зі структурними підрозділами, збір інформації щодо бачення порядку впровадження Картки.

 

«Ми зацікавлені в тому, щоб використовувати максимально широкий спектр сервісів, аби члени територіальної громади могли вільно користуватися нею. На часі – визначення етапів впровадження картки з підкріпленням їх нормативними документами, аби була можливість доповнювати картку додатковими функціями», - відмітив керуючий справами виконавчого комітету.

 

Представник ТОВ «Підприємство «Пластик Карта» Віталій Гребньов провів презентацію, під час якої поділився досвідом впровадження муніципальної картки у м.Мукачево, також розповів про низку проектів, які дане підприємство реалізувало по Україні. Зокрема це Пенсійна картка, Картка львів’янина, чернівчанина, Муніципальна карта Мукачева, Чернігова, Краматорська.

 

Під час наради наголосили, що  Біла Церква повністю готова до впровадження Муніципальної картки «Картка білоцерківця». Зокрема, наявні необхідні бази даних, відповідне програмне забезпечення. До того ж, у Білій Церкві впроваджена система валідації в міських тролейбусах, тож на розробку Картки білоцерківця має піти мінімум часу.

 

Також присутні обговорили технічні та функціональні характеристики карток, терміни їх дії, механізми контролю та запобігання виникненню помилок при їх розробці, зупинилися на юридичних питаннях щодо впровадження, окреслили шляхи подальшої співпраці в напрямку реалізації даного проекту.

 

Учасники наради розглянули можливість впровадження картки на базі навчальних закладів міста, зокрема Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня», в мережі амбулаторій загальної практики сімейної медицини, перспективи взаємодії з урядовою програмою «Доступні ліки» тощо.

 

У нараді взяли участь: заступник міського голови Інна Новогребельська, представник АТ «Ощадбанк України» Олег Римарев, начальник управління платіжних карток Головного управління по м. Києву та Київської області АТ «Ощадбанк України»  Сніжана  Жовтівська, представники Консорціуму АСТЕК – Лілія Бородуліна та Анатолій Долинний, начальник управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради Тетяна Велігорська, начальник Центру надання адміністративних послуг Білої Церкви Людмила Капінус, начальник управління охорони здоров’я Денис Яблонський, начальник КП БМР «Тролейбусне управління» Володимир Вахній та ін.

Біла Церква готова до впровадження муніципальної картки білоцерківця


Опубліковано: 03 листопада 2017 року
Поділитися