Біла Церква – чудо України

09 листопада у Великій лаврській дзвіниці Києво-Печерської лаври відбулася церемонія нагородження переможців акції “7 чудес України: історичні міста та містечка”.

Акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» стартувала у березні 2016 року.01 червня, серед усіх заявок поданих на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів та інших установ Оргкомітет акції відібрав 21 фіналіста. Протягом літа-осені учасники конкурсу мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Презентація нашого міста відбулася 23 серпня.

Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua та анкетування експертів. Слід зазначити, що за результатами Інтернет-голосування Біла Церква здобула високе визнання, посівши друге місце серед 21 міст-конкурсантів.

Перед нагородженням Микола Томенко відмітив що: «Цьогорічний етап суттєво відрізняється від попередніх, оскільки ми робили акцент на бажанні і готовності міських громад розвивати своє місто й робити його туристично-привабливим».

Отож, за сумою результатів Інтернет-голосування та анкетування експертів Оргкомітет визначив такі міста-переможці в акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» (ЗА АБЕТКОЮ):

- Бердянськ (Запорізька обл.)
- Біла Церква (Київська обл.)
- Галич (Івано-Франківська обл.)
- Диканька (Полтавська обл.)
- Канів (Черкаська обл.)
- Ніжин (Чернігівська обл.)
- Хуст (Закарпатська обл.)

Міський голова Геннадій Дикий завітав на церемонію нагородження і отримав почесну нагороду, яку вручив генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина. Він зазначив: «Біла Церква одне з найбільш давніх міст нашої держави. В місті збереглась велика кількість археологічних, історичних, архітектурних і навіть природніх пам’яток. З містом пов’язано дуже багато видатних осіб і Іван Мазепа, і Симон Петлюра, і Володимир Винниченко та ін. Знаю, що сучасні мешканці шанують своє місто, примножують традиції й творять новітню історію сучасної української держави».

Геннадій Дикий подякував організаторам акції та всім, хто підтримав наше місто, відмітив важливість таких проектів для всієї країни та запросив всіх відвідати Білу Церкву.

Крім того, Оргкомітетом було визначено три спецномінації для міст, що мають значний туристичний потенціал і зацікавленість місцевої громади у розвитку своїх населених пунктів. Спецномінаціями відзначено:

- Бердичів (Житомирська обл.)
- Жовква (Львівська обл.)
- Теребовля (Тернопільська обл.)

«Реально переможцями цієї акції є 10 міст, оскільки про усіх них в наступному році будуть відзняті фільми та виготовлена різноманітна поліграфічна продукція. Таким чином, інформаційна та просвітницька кампанія туристичної привабливості цих 10 міст триватиме і протягом наступного року» , – зазначив голова Оргкомітету Микола Томенко.

 

 



Опубліковано: 09 листопада 2016 року
Поділитися