Біла Церква-Люнебург: обговорено напрямки співпраці у сфері економічного розвитку

16 травня відбулась онлайн-зустріч представників муніципалітетів, бізнесу, освітніх закладів Білоцерківської громади та Ганзейського міста Люнебург (Німеччина). Головною метою зустрічі було обговорення перспектив співпраці у сфері економічного розвитку. Зустріч організована за сприяння представництва GIZ в Україні.

Основну увагу під час спілкування сторони приділили діяльності індустріальних парків та підприємств.

Директор Індустріального парку «Біла Церква» Сергій Кіракосян презентував діяльність індустріального парку, представив портфоліо підприємств, які вже успішно працюють на території нашої громади. А також зазначив, що на території індустріального парку ще є вільні ділянки, готові для розміщення потужностей нових виробництв.

Учасники онлайн-зустрічі також обговорили питання залучення інвестицій, експорту, імпорту продукції, можливої кооперації, а також ризиків ведення бізнесу під час воєнного стану в Україні

Також під час зустрічі розглянули питання інноваційного розвитку, зокрема можливостей щодо обміну студентів між університетами Люнебурга та Білої Церкви, подання спільних заявок на європейське фінансування, а також можливість участі Білоцерківської громади у Проєкті Європейського Союзу «CERV».

Під час зустрічі сторони також обговорили можливість проведення В2В-зустрічей між компаніями та визначили подальші кроки для співпраці.

Варто зазначити, що це вже не перша зустріч – як у форматі онлайн, так і в звичайному. З німецькими містами, серед яких і Люнебург, Білу Церкву поєднують давні дружні відносини. Жителям Білоцерківської громади, без сумніву, відомий Благодійний Фонд «Хоф Шлютер», який неодноразово надавав гуманітарну допомогу як цивільному населенню, так і військовослужбовцям, і ця робота триває. Керівник фонду Андре Новотні також взяв участь в онлайн-зустрічі. Він поспілкувався з представниками нашої громади щодо практики залучення в Україні та зокрема в нашій громаді альтернативних джерел енергії, а саме використання сонячних панелей.

Тож сподіваємося, що такі зустрічі сприятимуть розвитку співпраці між Білоцерківською громадою та громадою міста Люнебург, відкриватимуть можливості для обговорення нових ідей, втілення яких принесло б користь для обох громад.

У зустрічі взяли участь: Маріо Лейпольд – керівник Агенції економічного розвитку Люнебурга; пан Форстер та пані Кібшоль – працівники міської ради Люнебурга, які курують питання розвитку освіти, культури, молоді, спорту, соціальні питання та міжнародні відносини; Пан Вернер – представник Фонду медіа та онлайн-залежності; Валерія Колесніченко – регіональний координатор представництва GIZ в Україні, а також представники управління економічного розвитку та управління комунікації, інформаційної та цифрової політики Білоцерківської міської ради та ін.

 

Біла Церква-Люнебург: обговорено напрямки співпраці у сфері економічного розвитку


Опубліковано: 20 травня 2024 року
Поділитися