Безпека дітей на першому місці: у Білоцерківській громаді перевірили, як працюють встановлені системи оповіщення.

Сучасна система пожежної безпеки навчального закладу — це комплекс інтелектуальних продуктів і рішень, які допомагають не просто забезпечити потрібний рівень безпеки та вчасно виявити й розпізнати можливу загрозу, а й швидко та ефективно евакуювати дітей, вчителів та персонал у разі необхідності.

Оскільки наші діти проводять значну частину свого життя саме у закладах освіти – належне функціонування в них систем пожежної безпеки та оповіщення є вкрай важливим.

Влаштування системи пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та керування людьми у випадку виникнення пожежі у закладах освіти та культури у 2021 році.

Відповідно до Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2021 р. та рішення міської ради «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2021 рік» у поточному році заплановано влаштування  систем автоматичної пожежної сигналізації, передачі тривожних сповіщень, оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей  у 17 закладах освіти та культури.

Зокрема, у таких 16 закладах освіти БМТГ:

- СШ № 12;

- БНВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13 – дошкільний навчальний заклад";

- загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів №4, № 20 та №21;

- Дроздівська загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;

- Скребишівське НВО «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дитячий садок»;

- ДНЗ №6, № 8, № 10, № 12, № 13, № 32, № 33;

- Центр позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді"Соняшник".

Розпочато таку ж роботу й у закладі культури – міській школі мистецтв  № 4.

Станом на 08 червня ц.р. заключено договори з підрядними організаціями по 16-ти із зазначених об’єктів. Вже завершено роботи у семи закладах. Решта робіт, відповідно до умов укладених договорів, заплановано завершити до 31.08.2021 року.

Закупівля робіт здійснювалась з використанням електронної системи закупівель. За результатами проведених аукціонів зекономлено близько 4,3 млн грн бюджетних коштів.

За виконанням робіт постійно ведеться технічний нагляд.  Зауважимо: згідно з умовами договорів передбачено, що оплата здійснюватиметься тільки після остаточної здачі об'єкта, якщо робота виконана належним чином і в погоджений строк або достроково.

09 червня міський голова Геннадій Дикий та його заступник Руслан Руденко відвідали ряд установ громади де ведуться роботи, щоб пересвідчитись у належному їх виконанні.

Зокрема, вони побували в  Скребишівському НВО «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дитячий садок»,  ДНЗ № 8 та ЗОШ №12.


Опубліковано: 10 червня 2021 року
Поділитися