Аудит комунальних підприємств продовжиться

    17 березня відбулося перше у 2017 році засідання тимчасової контрольної комісії Білоцерківської міської ради з питань перевірки комунальних підприємств, бюджетних установ та організацій територіальної громади міста Білої Церкви та інших суб'єктів господарювання, в статутних капіталах яких є частка майна територіальної громади міста Біла Церква, та перевірки, відповідно до чинного законодавства України, інших підприємств та організацій, що надають комунальні послуги населенню на 2017 рік.

 

    Рішення про продовження роботи цієї комісії було затверджене на 26 сесії VІІ скликання, яка відбулася 23 лютого ц.р.

 

    Голова комісії Олександр Русс, який провів засідання, повідомив про виключення зі складу комісії Геннадія Джегура, Павла Іщенка та Олександра Хозєєва. Натомість до складу комісії були введені: Володимир Бабенко, Сергій Грицюк, Ігор Денисенко, Віталій Корнійчук, Олександр Ореховський, Володимир Панасов, Андрій Тищенко.

 

    Під час засідання присутні визначили графік роботи комісії на березень та квітень поточного року, обговорили та затвердили порядок проведення перевірки комунальних підприємств міста.

 

    Підприємства будуть перевірятися у такому порядку: КП «БВАК», КП «Білоцерківтепломережа», КП «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку імені Т.Г.Шевченка». Терміни проведення перевірки – до 1 травня ц.р.

 

    Секретар комісії Анатолій Гончар озвучив загальну концепцію проведення перевірок, наголосивши на низці основних напрямків, з приводу яких члени комісії висловили свої думки, зауваження та пропозиції.

 

    Зокрема, на підприємствах перевірятимуться: аналіз штатного розпису і витрат на зарплату; доцільність посад, відвідуваність працівниками їхніх робочих місць, ефективність роботи, виконання поставлених завдань, наявність конфлікту інтересів (родинні зв’язки з керівником та його підлеглими); відповідність послуг, які надає підприємство, ринковим цінам; аналіз затрат на закупки товарів і послуг; аналіз бази контрагентів;аналіз способу прийняття рішення по закупках (проведення тендерів тощо); аналіз ефективності роботи керівників (виконання поставлених планів та завдань) тощо.

 

    Підбиваючи підсумки засідання, Олександр Русс наголосив на дотриманні об’єктивності та неупередженості з боку членів комісії під час проведення перевірок.

 

 


Опубліковано: 17 березня 2017 року
Поділитися