Архієпископ Агапіт провів богослужіння, освячення дзвіниці храму св. Петра Калнишевського та вручив високі церковні нагороди

29 грудня Білу Церкву відвідав  Архієпископ Вишгородський Агапіт – керуючий справами Київської патріархії та намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, постійний член Священного Синоду Православної Церкви України.

Архієпископ Агапіт здійснив богослужіння в храмі святого праведного Петра Калнишевського, на честь другої річниці його  освячення та провів обряд освячення новозбудованої дзвіниці храму та хреста, який було воздвижено на дзвіницю.

Архієпископ Агапіт звернувся до присутніх вірян, висловив слова подяки за спільну молитву, привітав усіх із визначною історичною подією в житті України – об’єднавчим собором, який став  кроком до створення єдиної помісної Української православної церкви та закликав молитися, аби 06 січня 2019 року в резиденції Вселенського  партіарха була завершена благочестива справа  - Україна  отримала Томос –документ про автокефалію Української православної церкви.

Висловив слова вдячності за милість мати  Україні незалежну автокефальну церкву Богові, велику проведену роботу – патріарху Філарету, Президенту України  Петру Порошенку, який мав твердий дух, бажання і силу волі добитися цього для України та всім священикам Київського патріахату, які проповідували й трудилися і вірянам, які не залишали віри, у здійснення цієї події. Зазначив, що попереду нелегкий шлях, адже потрібно всім об’єднатися духом, серцем, у спільній молитві, аби у нашій державі була могутня єдина православна церква, яка служитиме українському народові і наша держава зможе перемогти всі негаразди  в країні та  в родинах, об’єднає суспільство. 

Архієпископ Агапіт подякував усім, хто долучився до будівництва храму святого праведного Петра Калнишевського, хто допомогав у цьому настоятелю, громаді в будівництві  дзвіниці та придбанні дзвонів.

Згідно Указу за заслуги з відродження духовності помісної Української православної церкви нагородив  міського голову Геннадія Дикого Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІ ступеня.

Високі церковні нагороди також отримали: Орден Святого Миколая Чудотворця  - Протоієрей Миколай Кривонос,  ряду білоцерківців  були вручені Благословенні Патріарші грамоти з відзнаками, а воїнів  -  медалями «За жертовність і любов до України».

Архієпископ Агапіт провів богослужіння, освячення дзвіниці храму св. Петра Калнишевського та вручив високі церковні нагороди


Опубліковано: 29 грудня 2018 року
Поділитися