Апаратна нарада за участі заступників міського голови, начальників відділів, управлінь

19 листопада міський голова Білої Церкви В.Савчук провів апаратну нараду за участі заступників міського голови, начальників відділів, управлінь та керівників інших установ і організацій міста, які забезпечують життєдіяльність Білої Церкви.

В ході наради міський голова В.Савчук поінформував присутніх про заходи, які проводить міська влада щодо виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича «Діти – майбутнє України», створення відповідних умов для отримання позашкільної освіти, впровадження новітніх технологій під час навчального процесу та розвитку творчих здібностей юних білоцерківців.

Наголосив, що протягом останніх років в місті здійснювалися заходи спрямовані на створення умов доступності до якісної позашкільної освіти дітям усіх категорій. Мережа гуртків у позашкільних навчальних закладах постійно оновлюється.

Відмітив, що міською владою приділяється значна увага забезпеченню умов для змістовного дозвілля в мережі закладів за місцем проживання. В місті проведено ряд заходів з модернізації мережі приміщень, в яких організовується робота з дітьми за місцем проживання.

Також міський голова В.Савчук акцентував увагу, що однією із головних проблем, яка потребує нагального вирішення не лише на міському рівні, а й загальнодержавному є фінансування позашкільних навчальних закладів та створення належних матеріально-технічних умов для здобуття позашкільної освіти дітьми та учнівською молоддю. Відмітив, що протягом багатьох років позашкільна освіта фінансувалась за залишковим принципом, однак сьогодні дії уряду спрямовані на модернізацію та розвиток системи позашкільної освіти.

В ході наради заступник міського голови М.Антонюк повідомив, що у позашкільних закладах міста навчається 14 462 дітей, що становить 79% від загальної кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів. У гуртках і секціях, що працюють на базі загальноосвітніх навчальних закладів навчається 12511 учнів, що становить 68% від загальної кількості учнів. У позашкільних закладах системи освіти навчається 6892 дітей та учнівської молоді, що становить 38% від загальної кількості учнів.

Крім того, в м.Біла Церква функціонують позашкільні навчальні заклади, які організовують роботу з дітьми та підлітками за місцем проживання: Центр дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт», комунальний заклад Білоцерківської міської ради Клуб за місцем проживання «Прометей», Клуб юних техніків «Аврора», які перебувають у віданні відділу у справах сім’ї та молоді міської ради. Загальне охоплення дітей міста клубною роботою за місцем проживання в позашкільний та позанавчальний час складає понад 2300 осіб.

Міський голова В.Савчук акцентував увагу, що в м.Біла Церква й надалі буде продовжено послідовну роботу щодо втілення реформ і соціальних ініціатив Президента України та надав ряд доручень відповідним управлінням та відділам щодо проведення необхідних заходів.

На нараді також було обговорено ряд інших питань, серед яких підсумки реалізації  Програми соціально-економічного розвитку міста на 2013р. та  основні напрямки розробки даної програми на 2014р., координація дій комунальних служб міста в зимовий період,   підготовка відповідних служб до зустрічей з жителями Білої Церкви в мікрорайонах міста за підсумками поточного року та ін.



Опубліковано: 19 листопада 2013 року
Поділитися