Анатолій Присяжнюк взяв участь у відкритті головного офісу Дніпровської екологічної прокуратури

На виконання доручення Президента України Віктора Януковича створити окрему прокуратуру, яка буде стежити за порядком використання річки Дніпро сьогодні голова Київської олбдержадміністрації Анатолій Присяжнюк взяв участь у відкритті приміщення головного офісу Дніпровської екологічної прокуратури, яка створена для охорони навколишнього природного середовища в басейні річки Дніпро.

 Виступаючи перед колективом новоствореної Дніпровської екологічної прокуратури, генеральний прокурор України Віктор Пшонка зазначив, що основним завданням цього органу «є забезпечення комплексного нагляду за додержанням природоохоронного законодавства у басейні річки Дніпро».

За словами Віктора Пшонки, саме співпраця з обласною владою Київщини має ключове значенняі для регіону, і для держави в цілому.

На відкритті нового приміщення головного офісу Дніпровської екологічної прокуратури, Анатолій Присяжнюк звернувся до колективу з проханням навести порядок у використанні водних ресурсів річки Дніпро.

 - Річка Дніпро є не лише основною водною артерією держави, а й основним постачальником питної води для мешканців Київщини. Саме тому, завдання навести порядок у використанні природних ресурсів є для нас особливо важливим, адже йдеться про здоров’я та добробут людей. Впевнений, що у цій непростій екологічній ситуації нам допоможе розібратися комплексний підхід до вирішення проблеми, - зазначив Анатолій Присяжнюк.

Серед основних напрямків роботи нової прокуратури було визначено наглядову діяльність за додержанням суб’єктами підприємницької діяльності вимог законодавства при здійсненні скидання стічних вод у Дніпро та водосховища, контроль за охороною та відтворенням водних живих ресурсів, нагляд щодо обмеження господарської діяльності у водоохоронних зонах та прибережних захисних смугах, контроль за безпечністю експлуатації гідротехнічних споруд, використання причалів, набережних та інших споруд, а також контроль за виконанням судових рішень щодо відшкодування збитків та усунення порушень вимог водоохоронного, екологічного та земельного законодавства.



Опубліковано: 05 березня 2012 року
Поділитися