Анатолій Присяжнюк: «На Київщині цільові програми соціального захисту дозволяють надавати адресну допомогу соціально-вразливим верствам населення»

У Київській облдержадміністрації відбулася нарада з питань реалізації в регіонах ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення. У заході взяли участь голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, заступники голів райдержадміністрації та мерів міст.

- Турбота про ветеранів, учасників бойових дій, малозабезпечених сімей з дітьми – святий обов’язок влади. Відповідно до соціальних ініціатив Президента України в Київській області реалізується понад 40 цільових програм соціального захисту населення, зокрема «Турбота», «Рік ветерана ВВВ». «Здоров’я нації». Це дозволяє надавати адресну допомогу соціально-вразливим верствам населення, - наголосив Анатолій Присяжнюк.

Тема наради – вельми актуальна, адже цього річ державою передбачено низка соціальних допомог для цих категорій громадян.

Відповідно до Соціальних ініціатив на Київщині відбулося збільшення надбавок на догляд за дітьми-інвалідами, допомоги сім’ям з дітьми, в яких виховуються діти-інваліди (з розрахунку виключається отримана державна соціальна допомога), допомоги малозабезпеченим сім’ям (з 75% до 90% прожиткового мінімуму), підвищення розмірів допомоги особам, що здійснюють догляд за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, а також забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та поетапне збільшення щорічної одноразової грошової допомоги до 9 травня.

Як зазначив голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк, сьогодні ми намагаємося вирішити питання щодо надання житла чорнобильцям, які чекають на нього понад 20 років, а також виконати програму щодо забезпечення інвалідів спеціальним автотранспортом.

Утім, обласна влада узяла за правило: використовувати найменшу можливість допомогти соціально незахищеним верствам населення в регіоні. У тому числі, використовуючи можливості державно-приватного партнерства, для вирішення цих програм.

Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 03 жовтня 2013 року
Поділитися