Аналіз стану галузі фізичної культури та спорту в м. Біла Церква

25 серпня відбулася робоча нарада відділу з питань фізичної культури та спорту міської ради.

 Розпочав нараду керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський. Він зауважив, що основною метою наради є необхідність обговорення проблем розвитку спортивної галузі в Білій Церкві.

«Я неодноразово зауважував, що для розвитку спорту в місті необхідне розроблення галузевих комплексних програм та забезпечення їх повного фінансування. Ми маємо обєднати всі ресурси для поліпшення умов в спортивних закладах міста. Обовязковим є обговорення проблематики та пропозицій щодо фінансування спортивних установ  на 2017 рік», - сказав він.

Перед присутніми виступила начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Білоцерківської міської ради Валентина Коросько. Вона проінформувала про роботу спортивних закладів міста. Зокрема, в Білій Церкві працює  6 дитячо-юнацьких спортивних шкіл - комунальних  закладів Білоцерківської міської ради. В спортивних секціях  займається  12 585  дітей,  з  якими працює   88  штатних тренерів -  викладачів.

Слід зазначити, що до складу збірних команд м. Біла Церква входять більше  200 вихованців спортивних шкіл, які гідно представляють наше місто на  обласних змаганнях. Щороку для подальшого навчання  та удосконалення  спортивної майстерності передаються  до обласного спортивного ліцею  кращі спортсмени спортивних шкіл.  Ефективно працюють спортивні класи у співпраці з дитячо-юнацькою спортивною школою №1  та загальноосвітньої школою №18.

Також,  у 2016 році з метою підтримки  розвитку  дитячо-юнацького спорту проводяться наступні заходи, а саме:

- виплачується  щомісячно стипендія міського голови  десятьом кращим спортсменам та їх тренерам ;

- виділені додаткові кошти на навчально –спортивну роботу  ДЮСШ  в сумі 85 тис.грн.

- виділені додаткові кошти на участь збірник  команд ДЮСШ з ігрових видів спорту (футбол, волейбол,  хокей) для участі  у Всеукраїнських дитячих лігах  в сумі  158.8 тис.грн.

-виділено кошти на оздоровлення  вихованців  ДЮСШ    - в сумі 5178 тис. грн.;

-ефективно проводяться капітальні ремонти  в ДЮСШ;

Визнано, що проблемним питанням в  діяльності дитячо-юнацьких спортивних школах наразі  в першу  чергу є забезпечення  тренерськими кадрами,  оновлення спортивного інвентарю, обладнання відповідно до спеціалізацій  та видів спорту,  які культивуються в ДЮСШ, а також  придбання спортивної форми для збірних команд .

В засіданні взяли участь керівники закладів спорту міста Біла Церква.



Опубліковано: 26 серпня 2016 року
Поділитися