Американський благодійний фонд розглядає можливість будівництва в Білій Церкві хоспісу

    04 травня міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий зустрівся з директором і власником відомого американського благодійного фонду «Christians Care International» Доном Горвіцом, який підтримує багато благодійних проектів, що пов’язані з дітьми-сиротами та створенням хоспісів.

 

    Дон Горвіц приїхав з ініціативою започаткувати у Білій Церкві хоспіс. Міський голова дуже гаряче підтримав цю ідею: «Це може бути унікальне партнерство благодійного фонду і міської влади. На жаль, ми тільки зараз обговорюємо створення хоспісу. У місті близько 10 тисяч людей потребують створення спеціальних умов для проживання. Також потрібно збільшити кількість будинків для дітей-сиріт та дітей з неблагополучних сімей. Комітетом забезпечення доступності контролюється облаштування сприятливих умов (пандусів та підйомників) для людей з обмеженими фізичними можливостями. Найближчими днями в Білій Церкві також відкривається дитячий майданчик для дітей з обмеженими можливостями. Ми будемо дуже раді співпрацювати з вами задля допомоги вразливим верствам населення у нашому місті».

 

    «Ми поділяємо з Вами одні й ті ж цінності – турботу про дітей з обмеженими можливостями та літніх людей, - зауважив Дон Горвіц. - В Україні близько 1700 дітей беруть участь у нашій програмі. Ми наймаємо місцевих психологів, які проходять навчання у кваліфікованих фахівців з міста Вашингтон. Ми також бачимо, що й у Білій Церкві є такі діти та літні люди, які потребують допомоги. Ми б хотіли розпочати процес формування будинку пристарілих спочатку як експеримент. В ньому буде близько 10-12 місць. Всі ми люди, і всі ми маємо почуття... І так легко іноді забути про те, що ми теж колись постаріємо».

 

    Міський голова та Дон Горвіц обговорили варіанти співпраці та можливі місця розміщення цих закладів.

 

    В ході зустрічі взяли участь заступник міського голови Ольга Настіна, керучий справами виконавчого комітету Максим Свірський,  директор НВК «Міцва-613» Нателла Андрющенко, а також дружина Дона Горвіца – Юлія.

Американський благодійний фонд розглядає можливість будівництва в Білій Церкві хоспісу


Опубліковано: 05 травня 2017 року
Поділитися