Активніше долучайтеся до роботи по обговоренню Статуту територіальної громади міста

Під час прес-конференції міський голова Геннадій Дикий запросив всіх бажаючих жителів міста Біла Церква на обговорення проекту Статуту територіальної громади нашого міста, яке відбудеться 19 листопада об 11.00 год. в конференц-залі Київської обласної торгово-промислової палати.

«Це вже не перше обговорення основного документа Білої Церкви. Я переконаний, що прийняття Статуту міста є важливою подією і потребує більш активного обговорення з боку громадськості, що в свою чергу забезпечить регулювання  надважливих процесів та участь мешканців в життєдіяльності міста», - сказав Геннадій Дикий.

Статут міста – це мала конституція громади, яка регулює здійснення місцевого самоврядування, встановлення прав, свобод і обов’язків жителів міста Біла Церква, повноваження територіальної громади міста та механізми його здійснення.

 

 

За ініціативи міського голови Геннадія Дикого в кінці квітня було затверджено склад робочої групи по розробці проекту Статуту. Група складається з депутатів місцевої ради, членів виконкому та експертів від громадськості.
Майже півроку довелося працювати робочій групі над проектом документу. Були проведені фокус-групи та численні дискусії. Було отримано та опрацьовано сотні різноманітних правок від різноманітних фахівців, громадських та політичних організацій.

І зараз документ виноситься на публічне обговорення, для остаточного формування тексту до того, як він буде переданий на затвердження місцевою радою.

Запрошуємо всіх небайдужих долучитись до фінального обговорення, адже саме цей документ врегульовує та надає громаді інструменти активно брати участь та впливати на розвиток міста і територіальної громади в цілому.

МІСЦЕ ТА ЧАС:
19 листопада, субота; початок об 11.00
Київська обласна торгово-промислова палата; м. Біла Церква, вул. Северина Наливайка, 13,
Обов’язкова попередня реєстрація: https://goo.gl/forms/BPg60ZkaKXloKr5B2



Опубліковано: 15 листопада 2016 року
Поділитися